Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Import

Drevári spríjemnili jeden októbrový deň obyvateľom Domova dôchodcov

Stredná odborná škola drevárska v Krásne nad Kysucou v októbri organizuje akcie pri príležitosti Mesiaca úcty k starším Foto: Ing. arch. Beáta Kontrišová

Stalo sa už tradíciou, že Stredná odborná škola drevárska v Krásne nad Kysucou v októbri organizuje akcie pri príležitosti Mesiaca úcty k starším

Krásno nad Kysucou 9. novembra (TASR) - Žiaci našej školy spríjemnili jeden októbrový deň starším obyvateľom Domova dôchodcov v Krásne nad Kysucou.

Neprišli s prázdnymi rukami, pre každého obyvateľa domova vyrobili a pripravili darčeky, ktorými starkých milo prekvapili. O príjemnú atmosféru sa postaral folklórny súbor žiakov našej školy. Hra na heligónku a spev ľudových piesní dôchodcov potešil a dokonca sa ku žiakom pripojili svojim spevom a zaspomínali si na svoju mladosť. Na organizácii podujatí so školou spolupracuje aj Mestský úrad v Krásne nad Kysucou. Na podujatí sa zúčastnili aj primátor mesta Jozef Grapa a riaditeľ drevárskej školy Ján Palko.  
Študenti navštívili aj niekoľko domácností starších obyvateľov mesta. Všetci boli milo prekvapení, nadšení a so slzami v očiach prejavovali radosť nad tým, že si niekto na nich spomenul, porozprával sa s nimi a spríjemnil im jeseň života. Podobné podujatie zrealizovala škola aj v Domove dôchodcov v Makove. Všetci dôchodcovia vyjadrili radosť nad vzácnym stretnutím mladej a staršej generácie.
Úctu k starším treba pestovať a prejavovať počas celého roka a napĺňať krédo Krásni mladí ľudia sú hračka prírody, ale krásni starí ľudia sú umelecké diela.
Mgr.Mária Gavenčiaková SOŠ drevárska Krásno nad Kysucou