Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Import

Coldplay - ďakujeme za nezabudnuteľnú noc

Prvú pieseň začali hrať v sprievode farebného ohňostroja Foto: Petr klapper.com

Britská skupina Coldplay pre vypredanú pražskú O2 Arénu zahrala hity Yellow, Fix you, The scientist, či Viva la vida za spievodu tých najkrajších efektov



Bánovce nad Bebravou 1. októbra (TASR) - Britská skupina Coldplay nedávno navštívila hlavné mesto našich bratov Prahu, kde podali neuveriteľný výkon. Pre vypredanú O 2 Arénu zahrali hity Yellow, Fix me, The scientist, či Viva la vida za spievodu tých najkrajších efektov.

Členovia skupiny Coldplay a ľudia, ktorí stoja za nimi, skutočne trafili do čierneho. Hneď po privítaní kapely na pódiu obrovským potleskom a krikom, z ktorého mali diváci príjemné zimomriavky, to chalani poriadne odpálili. A to doslova. Prvú pieseň začali hrať v sprievode farebného ohňostroja a tým sa všetko iba začalo. Sotva som sa stihla spamätať,náramky, ktoré sme dostali pri vstupe, nám všetkým začali farebne svietiť a blikať. Stali sme sa tak súčasťou show. Každé jedno svetielko bolo podstatné a spolu tvorili ten najkrajší celok. Potajme som Chrisovi Martinovi závidela. Muselo byť krásne sa pozerať na tisícky rúk nad hlavami so svietiacimi náramkami spievajúcich fanúšikov.
Náramky, ktoré diváci dostali pri vstupe, začali farebne svietiť a blikať
Foto: Petr klapper.com

My sme mali výhľad na neho o trošku horší, ale vďaka veľkým kruhovým obrazovkám Coldplay nevideli iba ľudia v prvých radoch. Speváka som dokázala vidieť aj naživo, ale v diaľke sa zdal menší ako špendlíková hlavička. In my place, in my place a nielen na mojom mieste, ale aj všade naokolo začali strieľať farebné konfety. Takmer som z toľkej krásy padla na zadok. Spevák ani len neváhal a zložil sa na zem, kde sa váľal vo farebných papierikoch.
Koncert Coldplay, ktorý sa konal v Prahe 16. septembra 2012
Foto: Petr klapper.com

Hneď ako pódium začalo osvetľovať niekoľko žltých svetiel, všetci sme vedeli, že nasleduje hit Yellow. Čo som však nečakala, bolo, že zahrajú song z nového albumu Mylo Xyloto – Princess of China, pretože pieseň je stavaná ako duet so speváčkou Rihannou. Tá prišla tiež, ale žiaľ iba v 2D formáte na veľkých farebne osvetlených kruhových obrazovkách.

Najviac ľudí za srdce chytila pieseň Fix you a musím sa priznať, že naozaj sa mu podarilo ma „opraviť“. Veď ako by som mohla byť smutná po takom úžasnom koncerte...

Boli sme nenásytní, a tak sme kričali odušu kvôli prídavku. Zrazu sme všetci začali spoločne spievať pasáž z piesne Viva la vida, s veľmi jednoduchým textom „Oooooh Oooooh Oooooh“. Myslím, že sme kapelu milo prekvapili, pretože nám zahrali hneď štyri prídavky a na facebookstránke som po príchode domov našla status od Chrisa Martina „Thank you Prague, you gave us an incredible night“. Ja si dovolím tvrdiť „Thank you Coldplay, you gave me an incredible night“!


Romana Hlobeňová, Gymnázium J.Jesenského v Bánovciach nad Bebravou