Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

VIDEO: New York Islanders bez Haláka prehrali s Buffalom 1:2

Hokejisti Buffala Sabres oslavujú víťazný gól v tretej tretine zápasu s NY Islanders v nedeľu 1. novembra 2015 v New Yorku. Foto: TASR/AP

O triumfe hostí rozhodli v tretej tretine Matt Moulson a Sam Reinhart.

New York 2. novembra (TASR) - V piatich zápasoch zámorskej NHL v noci na pondelok sa neobjavil na ľade ani jeden slovenský hokejista. Hráči New Yorku Islanders bez brankára Jaroslava Haláka prehrali doma s Buffalom 1:2, keď o triumfe Sabres rozhodli v tretej tretine Matt Moulson a Sam Reinhart.

Namiesto Haláka, ktorý sa doliečuje po chorobe, dostal v bránke Islanders príležitosť Thomas Greiss, nemecký reprezentant kryl 20 striel súpera. V tretej tretine mohol dostať "ostrovanov" do vedenia Kyle Okposo, trafil však žŕdku. "Je to frustrujúce," povedal Okposo pre zámorské médiá.

Montreal si po domácom triumfe 5:1 nad Winnipegom upevnil pozíciu lídra súťaže. K zisku dvoch bodov výrazne prispel český útočník Tomáš Fleischmann, ktorý strelil dva góly a na jeden prihral. Brankár Montrelu Mike Condon skvele zastúpil zranenú brankársku jednotku Careyho Pricea a pripísal si svoje štvrté víťazstvo v rade. "Som šťastný, že sme zvíťazili. Na ničom inom nezáleží," vyjadril sa Condon. S hrou domácich bol spokojný aj tréner Michel Therrien: "Nemôžem žiadať viac. Odohrali sme dokonalý zápas. Po našom dlhom tripe som mal menšie obavy, ale hráči reagovali skvelým spôsobom."

Obranca San Jose Brett Burns pomohol dvoma gólmi zdolať domáce Colorado 4:3. Vyrovnané skóre svietilo až do 59. minúty, keď práve Burns skóroval vo vlastnom oslabení a naklonil tak misky váh na stranu "žralokov". Gól však musel potvrdiť videorozhodca, tréner Colorada Patrick Roy totiž reklamoval atak na brankára. "Je to pre nás veľké víťazstvo. V tejto lige je náročný každý zápas," uviedol Burns.

Hráči Tampy Bay zvíťazili nad Carolinou 4:3 a pretrhli tak štvorzápasovú šnúru prehier. Útočník "hurikánov" Jordan Staal zmiernil prehru gólom sekundu pred koncom duelu a otvoril si tak strelecký účet v tomto ročníku. Produktívnejší večer však prežili jeho spoluhráči Kris Versteeg a Victor Rask, ktorí si pripísali tri kanadské body. V bránke "bleskov" sa prvýkrát sezóne predstavil Andrej Vasilevskij, ktorý pochytal 32 streleckých pokusov domácich. "Nebolo to z mojej strany dokonalé, ale ani zlé. Odviedol som dobrú prácu," poznamenal ruský brankár.

Brankár Anaheimu Frederik Andersen zneškodnil 40 striel súpera a doviedol svoj tím k triumfu nad Nashvillom 4:2. V prvej tretine dokázali "káčeri" streliť dva góly v priebehu 18 sekúnd. "Začali sme veľmi aktívne. Frederik spravil niekoľko kľúčových zákrokov a rýchlo sme strelili prvý gól," pochválil svoj tím tréner Anaheimu Bruce Boudreau. Ducks tak pretrhli šnúru piatich prehier, stále však zostávajú na dne Pacifickej divízie i celej Západnej konferencie.

výsledky:

NEW YORK ISLANDERS - BUFFALO SABERS 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 34. de Haan (Clutterbuck) - 47. Moulson (Girgensons, Gionta), 54. Reinhart (Legwand, McGinn). Brankári: Greiss - Ullmark, strely na bránku: 30:22, 11.278 divákov.

COLORADO AVALANCHE - SAN JOSE SHARKS 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Góly: 6. Iginla (Barrie, Söderberg), 33. Beauchemin (Landeskog, Duchene), 59. McLeod (Barrie, Holden) - 8. Ward (Marleau), 33. Burns (Goodrow, Vlasic), 59. Burns (Marleau, Hertl), 59. Pavelski. Brankári: Varlamov - Jones, strely na bránku: 26:32, 17.128 divákov.

CAROLINA HURRICANES - TAMPA BAY LIGHTNING 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)

Góly: 16. E. Staal (Versteeg, Rask), 56. Versteeg (Rask), 60. J. Staal (Rask, Versteeg) - 21. Callahan (Palát), 39. Stamkos (Kučerov, Strälman), 45. Brown (Filppula), 50. Johnson (Kučerov, Šustr). Brankári: Ward - Vasilevskij, strely na bránku: 35:31, 9.081 divákov.

MONTREAL CANADIENS - WINNIPEG JETS 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)

Góly: 7. Byron (Mitchell, Petry), 17. Fleischmann (Desharnais, Jemelin), 21. Fleischmann (Weise, Desharnais), 24. Desharnais (Fleischmann, Beaulieu), 38. Eller (Markov, Subban) - 54. Thorburn (Scheifele, Ehlers). Brankári: Condon - Hutchinson (24. Pavelec), strely na bránku: 26:19, 21.288 divákov.

ANAHEIM DUCKS - NASHVILLE PREDATORS 4:2 (3:0, 1:2, 0:0)

Góly: 2. Rakell (Stewart, Sekáč), 12. Vatanen (Stoner, Stewart), 12. Cogliano (Silfverberg, Vatanen), 32. Stewart (Hölzer, Rakell) - 26. Weber (Josi, Ribeiro), 33. Järnkrok (Wilson, Hodgson). Brankári: Andersen - Hutton, strely na bránku: 28:42, 16.276 divákov