Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Hviezdami týždňa v NHL sa stali Bobrovskij, Okposo a Niemi

Sergej Bobrovskij Foto: TASR/AP

Bobrovskij najviac zažiaril v zápase s Detroitom, keď sa pri víťazstve 4:1 blysol 39 zákrokmi.

New York 17. marca (TASR) - Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Columbusu Sergej Bobrovskij, útočník New Yorku Islanders Kyle Okposo a brankár San Jose Antti Niemi. Informoval portál nhl.com.

Bobrovskij v troch zápasoch vychytal dve víťazstvá a jednu prehru po predĺžení a pomohol tímu k piatim zo šiestich možných bodov. Ruský brankár mal priemer 1,58 inkasovaného gólu na zápas s 95 percentuálnou úspešnosťou zásahov. Najviac zažiaril v zápase s Detroitom, keď sa pri víťazstve 4:1 blysol 39 zákrokmi.

Druhou hviezdou týždňa sa stal krídelník Islanders Okposo, ktorý bol v hodnotenom období s bilanciou 1+6 najproduktívnejším hráčom a v troch dueloch po sebe zaznamenal viac ako jeden bod. Vo víťaznom zápase proti Vancouveru 7:4 nazbieral tri asistencie, čím si zlepšil osobné maximum. Dvadaťpäťročný hokejista nazbieral v 68 zápasoch v tejto sezóne 69 bodov a je štvrtým najproduktívnejším hráčom NHL.

Fínsky brankár Niemi doviedol San Jose k trom víťazstvám v rovnakom počte štartov s priemerom 1,67 gólu na zápas a s úspešnosťou 95 percent. Niemi vychytal víťazstvá s Torontom, NY Islanders a NY Rangers. Najviac sa mu darilo v poslednom spomínanom zápase proti "jazdcom", v ktorom chytil všetkých 41 striel súpera a zaznamenal 27. čisté konto v kariére.