Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Tybor je pred play off v streleckej forme, Slavii dal šesť gólov

vľavo Radoslav Tybor (Slovensko) a vpravo Dennis Endras (Nemecko) v druhom hokejovom zápase Nemeckého pohára medzi Slovenskom a Nemeckom. Foto: TASR/Martin Baumann

Z piatich zápasov série predkola so Slaviou síce nastúpil len na štyri, napriek tomu sa stal so šiestimi gólmi jej najlepším strelcom.

Pardubice 17. marca (TASR) - Šesť gólov slovenského hokejistu Radoslava Tybora v piatich zápasoch predkola play off českej extraligy pomohlo Pardubicam k postupu do štvrťfinále vyraďovacej časti cez pražskú Slaviu.

Dvadsaťštyriročného útočníka našiel záver základnej časti vo výbornej forme, ktorú korunoval aj v dueloch o účasť v play off. Z piatich zápasov série predkola so Slaviou síce nastúpil len na štyri, napriek tomu sa stal so šiestimi gólmi jej najlepším strelcom. V rozhodujúcom nedeľňajšom dueli posunul svoj tím do štvrťfinále dvoma presnými zásahmi. "Moja forma dosiahla od začiatku pôsobenia v Pardubiciach vrchol. Dúfam však, že som ešte nepovedal posledné slovo," cituje portál hokej.cz Tyborove slová.

Po dvoch tretinách piateho duelu prehrávali Pardubice 3:4, do záverečnej časti však domáci vykorčuľovali bojovne naladení. Najskôr v jej úvode vyrovnal Petr Sýkora a následne sa dvakrát presadil v rozpätí dvoch minút takmer rovnakým spôsobom po nakorčuľovaní do útočného pásma strelou do protipohybu brankára aj Tybor. "Po druhej tretine sme boli pokojní. Povedali sme si, že dva góly určite dáme. Nemuseli sme sa blázniť, a to sa potvrdilo," pokračoval.

Piaty zápas siedmeho a desiateho tímu po základnej časti sprevádzala v pardubickej ČEZ aréne výborná atmosféra. "Takúto atmosféru som ešte asi nezažil, možno len pri sérii play off Trenčína so Slovanom Bratislava. Mal som husiu kožu," komentoval atmosféru na oficiálnom webe pardubický kanonier. Okrem neho a ďalších Slovákov v celom tíme si oslavy účasti v play off vychutnával s domácimi divákmi aj brankár Július Hudáček, ktorý predviedol po zápase na ľade malú akrobatickú šou.

Pardubice sa vo štvrťfinále play off českej extraligy stretnú s Třincom, v ktorom pôsobí slovenský gólman Peter Hamerlík. Séria štartuje už v utorok a v stredu na ľade "oceliarov".