Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

Dukla Trenčín podľahla Piešťanom 2:3

Trenčan Michal Hlinka (vľavo) a hráč Piešťan Marcel Holovič v zápase 18. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany, 1. novembra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Už v 35. sekunde si diváci zakričali gól, no videorozhodca napokon potvrdil, že sa puk po Melichárkovom zakončení odrazil iba od žŕdky Rybárovej bránky.

Trenčín 1. novembra (TASR) - Dukla po sérii nelichotivých výsledkov začala zápas aktívne. Už v 35. sekunde si diváci zakričali gól, no videorozhodca napokon potvrdil, že sa puk po Melichárkovom zakončení odrazil iba od žŕdky Rybárovej bránky. O dve minúty neskôr podobne dopadol Hlinka. V 8. min bol na chvíľu zápas prerušený, nakoľko slnko cez konštrukciu štadióna svietilo priamo do očí brankárovi hostí. V 9. min sa aj po tretí raz rozozvučala konštrukcia piešťanskej brány, keď ju z pravého kruhu opečiatkoval Mikuš. Gól Trenčína nepriniesla ani následná presilová hra, v ktorej mohol skóre otvoriť Ryzák. Hoci sa domáci tím snažil, do konca úvodnej tretiny sa mu nepodarilo strelecky presadiť.

Dukla v aktivite pokračovala aj v druhej tretine. V 22. min Petrovický našiel medzi kruhmi Hlinku a strelou do odkrytej bránky otvoril skóre zápasu – 1:0. Druhý gól mohol o dve minúty pridať Ölvecký, no pred Rybárom neuspel. Postupom času sa do hry dostali aj Piešťanci. V 26. min mali dobrú príležitosť vyrovnať z brejkovej situácie, Belluša ale vychytal Chábera. V polovici zápasu mohol navýšiť vedenie Dukly opäť Hlinka, ktorý zostal osamotený medzi kruhmi, jeho strela však išla mimo bránky. Zlepšená hra "havranov" bola korunovaná vyrovnávajúcim gólom. Balej puk sklepol Tomčákovi a ten nikým nekrytý z tesnej blízkosti vyrovnal na 1:1.

Aj tretiu tretinu začali Trenčania lepšie. Síce nevyužili presilovú hru, no po jej skončení prihral Ryzák na korčuľujúceho Jakúbeka, ktorý gólom do odkrytej bránky poslal Duklu opäť do vedenia. V 50. min najskôr mohol pridať tretí zásah Dukly Dlouhý a na opačnej strane pri brejkovej situácii mali vyrovnanie na hokejke hostia. Napokon sa z gólu na 2:2 radovali o pár sekúnd neskôr. Petráš spoza bránky vyzval k zakončeniu Šimíčka a ten nezaváhal. V samom závere rozhodcovia ešte raz telefonovali. Napokon puk z dorážky Kučeru skončil za bránkovou čiarou skôr ako zaznel hvizd hlavného rozhodcu a hostia si z Trenčína odviezli všetky body po víťazstve 3:2.



HLASY PO ZÁPASE:

Ján Kobezda, tréner Dukly: "Nedáme góly, keď máme dať a potom dostaneme góly, ktoré nepadajú ani v horských súťažiach. Niektorí hráči sa budú musieť nad sebou zamyslieť, aj my nad celkovou momentálnou situáciou. Reprezentačná prestávka nám príde vhod."



Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Dnes sme hrali veľmi zlý hokej. Spokojní môžeme byť akurát s troma bodmi. Darček dostal náš manažér k šesťdesiatke v podobe víťazstva."



Dukla Trenčín – ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly: 22. Hlinka, 45. Jakúbek – 36. Tomčák, 50. Šimíček, 58. Kučera. Rozhodovali: D. Konc - Návratek, Stancel, vylúčení: 1:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 1313 divákov.