Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Trenčín zdolal Nitru 2:1, pre Lintnera posledný zápas

Na snímke vľavo Peter Sojčík, útočník Košíc, vpravo Jaroslav Kasík, obranca Popradu v 7. kole hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v nedeľu 28. septembra 2014. FOTO TASR/Milan Kapusta

Košice prehrali s Popradom 0:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Trenčín 28. septembra (TASR) - Domáci tím vstúpil do zápasu aktívnejšie, no poväčšine ho Nitra vytláčala do rohov klziska. Mužstvá sa vzájomne pozorne bránili a veľa gólových šancí tak prvá tretina nepriniesla. V 4. min najskôr Šišovského dorážka neprenikla k Lakosilovi. Následne sa v dobrej pozícií ocitol Radivojevič, gólman hostí bol však na mieste.

V druhej polovici úvodnej tretiny mali prevahu hráči spod Zobora. Šance Kováčika, Štefanku a Bajteka pri veľkom tlaku Konrád do siete nepustil. V 17. min mal otvárací gól na hokejke Štefanka, v presilovke nevyťažil zo zadovky Pupáka. Minútu pred sirénou sa neujala ani Radivojevičova strela švihom.

Duel proti Nitre nateraz posledným pre Lintnera v drese Dukly
Nedeľňajší duel 7. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi Duklou Trenčín a HK Nitra bol posledným pre Richarda Lintnera. Skúsený obranca to potvrdil v rozhovore pre RTVS počas druhej prestávky spomínaného duelu.

"Pre tento moment je to posledný zápas. Vezmem si nejaký čas na rozmýšľanie nad tým, aký plán urobím ďalej," povedal Lintner do kamier RTVS. 36-ročný bek pomohol Dukle nielen v siedmich stretnutiach tejto sezóny na ľade, ale aj mimo neho v rámci prezentovania mediálnej kampane "Tiež Dukla". Jej súčasťou sa stali bývalé legendy klubu či súčasní úspešní hráči, ktorí pod hradom Matúša Čáka hokejovo vyrástli.
Zlepšenú hru hostia korunovali v 23. min. V útočnom pásme sa puk odrazil pred Pupáka, ktorý prudkým príklepom trafil pravý horný roh trenčianskej bránky. Trenčania mohli vyrovnať po polovici zápasu. Nahodený puk najskôr zneškodnil Lakosil, ten následne uspel aj pri príležitosti Šišovského. Dukla mala v tých chvíľach viac z hry a v 34. min v prečíslení dvoch na jedného Rožník iba tesne minul bránku Nitry. V závere druhej tretiny mohli ísť hostia do dvojgólového vedenia, Bajtekovu strelu ale Konrád sklzom vykryl. Trenčanom sa v záverečnej tretine podarilo vyrovnať. Po vyhranom buly od modrej čiary vystrelil Kozák a odrazený puk do bránky dorazil počas presilovky Melichárek. Následne sa rozbehol hokej vysokej kvality. Štefankov pokus Konrád kryl so šťastím. V polovici tretiny zachránil pred Pupákom trenčiansky gólman a na opačnej strane Gašparovičov pokus skrotil Lakosil. Nitranom patril aj záver riadneho hracieho času, ale ku gólu to neviedlo. Napokon o osude zápasu rozhodol v predĺžení Radivojevič, keď využil presilovú hru a tvrdou strelou vybojoval dva body pre Duklu.

Roman Stantien, tréner Dukly Trenčín: "Odohrali sme solídny zápas. Z našej strany to bola klasika. Veľa sme sa narobili, aby sme strelili gól. Stále nám to tam nepadá. Dôraz stále nie je taký, aký by sme si priali. Brankár nás ale podržal a v predĺžení sme našu presilovku využili tak, ako sa má.“

Andrej Kmeč, asistent trénera HK Nitra: "Do Trenčína sme prišli po zápase s Bystricou, v ktorom sme dostali veľa gólov. Chceli sme sa preto zamerať na bránenie stredného pásma a využívať protiútoky. Dali sme len jeden gól, hoci tých šancí sme mali oveľa viac. V predĺžení sme išli do oslabenia, čo dokázal súper využiť."


Východniarske derby napokon pre Poprad rozhodol Paločko

Stopäťdesiaty vzájomný zápas medzi Košicami a Popradom sa začal vo vysokom tempe, obidve mužstvá sa pokúšali o rýchle protiútoky, no strelecké príležitosti sa rodili iba sporadicky. S pribúdajúcimi minútami začali mať opticky navrch "oceliari" a v 5. minúte sa z pravej strany rútil na popradskú bránku Spilar, no nedokázal prekonať Kostúra. Obrovskú príležitosť spálil v 9. minúte Češík, keď po Spilarovej ideálnej prihrávke poslal puk iba tesne nad bránku hostí. Obidva tímy pozorne bránili stredné pásmo a súpera sa pokúšali napádať už pri rozohrávke. "Kamzíci" sa pokúsili prekvapiť v 17. minúte, Paukovčekova prihrávka však nenašla adresáta a Hylák za pomoci obrany skrotil puk vo svojej lapačke.

Na začiatku druhej dvadsaťminútovky Košičania zatlačili svojho súpera, Kostúr sa prezentoval dvomi istými zákrokmi. Na opačnej strane vyskúšal Hylákovu pozornosť Boltun, v 27. minúte sa stav nezmenil. Už o niekoľko sekúnd sa pred košickou bránkou ocitol v sľubnej šanci Kroták, ani on neotvoril skóre duelu pre faul Cebáka. Popradčania si v početnej výhode vypracovali iba jednu príležitosť, pri zakončení Hvilu sa v polovici zápasu predviedol košický brankár. O štyri minúty neskôr Chovan prinútil k zákroku Kostúra, keď po prekročení modrej čiary pálil do jeho vyrážačky. V závere druhej tretiny Sojčík netrafil odkrytú časť popradskej bránky po tom, ako ho prihrávkou z pravej strany vyzval k zakončeniu Stupka.

Obidve mužstvá začali tretie dejstvo opatrne, pozorne bránili a pokúšali sa o rýchle kontry. Do vyložených príležitostí sa dostávali iba sporadicky. Ako prví boli blízko ku gólu Popradčania, Matis sa dostal v 48. minúte do brejku, ale Hyláka neprekonal. Už o dve minúty neskôr mal ďalšiu šancu hosťujúci Hvila, košický brankár znova podržal svoj tím. V 52. minúte tečoval tesne pred Hylákom puk Paločko, stav sa ani tentoraz nezmenil. Z následného protiútoku bol tvrdo pálil Spilar, avšak bez gólového efektu. Hra sa prelievala zo strany na stranu, no strelecké suchoty sa v riadnom hracom čase nepodarilo nikomu prelomiť. V päťminútovom predĺžení rovnako gól nepadol a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich o víťazstve hostí rozhodol v úvodnej sérii Kroták. Do bránky domácich sa postavil Marcel Melicherčík, ktorého prekonal aj Paločko. Hyláka potom prekonal Sýkora. Na strane domácich sa presadil iba Sojčík.





Anton Tomko, tréner HC Košice: "Myslím si, že to bol bojovný derby zápas. Na obidvoch stranách v dnešnom stretnutí slávila úspech defenzíva, pretože počas duelu bolo veľmi málo striel. Dobre sa vykrývalo stredné pásmo a obaja súperi sa ťažko presadzovali. V predĺžení sme sa tlačili smerom dopredu, ale nepodarilo sa nám skórovať. V samostatných nájazdoch dal súper tri góly, takže v dnešnom zápase vyhral."

Milan Jančuška, tréner HK Poprad: "Víťazstvo je veľmi cenné i keď iba za dva body. Po veľmi dlhej dobe sme vyhrali v Košiciach a veľmi sa z toho teším. Podali sme kolektívny výkon a zvládli sme to herne i takticky. Podstatný rozdiel je v našich hracích plochách a tomu sme prispôsobili taktiku. Podržal nás brankár Matúš Kostúr. Chýbala nám väčšia agresivita smerom dopredu."


Na snímke vľavo Peter Sojčík, útočník Košíc, vpravo Jaroslav Kasík, obranca Popradu v 7. kole hokejovej Tipsport extraligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach v nedeľu 28. septembra 2014.
FOTO TASR/Milan Kapusta


Piešťany zdolali Žilinu vysoko 7:4

Už po pár sekundách zachytil puk na modrej čiare Mišura, prihral medzi kruhy Konečnému a ten prestrelil Landsamana – 1:0. O necelé dve minúty už bolo vyrovnané. Drevenák prenechal puk Haluzovi a ten prestrelil Rybára – 1:1. V 9. minúte už dokonca Žilinčania viedli. Domáci prepadli v útočnom pásme a hoci "vlci" prečíslenie 2 na 1 nevyužili, z druhej vlny korčuľujúci Kanko puk dorazil za Rybára – 1:2. Ani nie o minútu si to hostia zopakovali, tentoraz však Rybár zachránil. Na konci trinástej minúty hrali domáci krátku presilovku o dvoch hráčov, ale Mišura nevyrovnal rovnako ako ani o tri minúty neskôr Peško.

Zápas bez obrán pokračoval aj v druhej tretine. V 25. minúte domáci vyrovnali, keď Šedivého nahodený puk tečoval Mišura – 2:2. Radosť domácich však opäť netrvala dlho. Šimko ani nie po minúte unikol Raisovi a Žilina viedla. V 28. minúte "havrani" znova vyrovnali, tentoraz sa o to postaral Brňák, ku ktorému sa aj so šťastím dostal puk počas presilovky a prestrelil Landsmana – 3:3. V 36. minúte už domáci viedli, Dušan Pašek našiel prihrávkou spoza bránky nikým nekrytého Kutáleka a ten zvrátil stav stretnutia. O dve minúty už bol zásluhou Konečného rozdiel dvojgólový, keď v presilovke strelou príklepom prekonal Landsmana, ale so sirénou Žilinčania znížili, keď v čase 39:59 prekonal Rybára strelou pomedzi betóny Horna.

Hostia nasadili do tretej časti brankára Kosowského, ktorému ale vydržalo čisté konto iba 57 sekúnd. Strelu Šedivého hosťujúci obrancovia ešte tečovali a žilinská dvojka bola bezmocná. Znížiť mohol Procházka, no keď svoj samostatný nájazd nevyužil ani Kubiš, prišiel zákonitý trest. V 54. minúte unikol Pašek, bol faulovaný, no aj napriek tomu dokázal prekonať Kosowského – 7:4. V zápase bohatom na góly sa tak tešili z troch bodov Piešťany.

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Uvedomovali sme si dôležitosť tohto zápasu, lebo sme hrali o odlepenie sa zo spodku tabuľky. Začiatok sme mali výborný. Myslel som si, že nás to nabudí, ale bohužiaľ, našimi chybami sme ponúkli hosťom šance. Na naše šťastie sme dokázali na začiatku tretej tretiny streliť rýchly gól a zápas dotiahnuť do víťazného konca. Stále však máme problémy s veľkými dierami v obrane, ktoré mohli rozhodnúť o výsledku zápas."

Jozef Zavadil, tréner Žiliny: "Môžem zagratulovať súperovi a vysloviť strašné sklamanie na našej strany. Chceli sme hrať trpezlivo zozadu. Dostali sme rýchly gól, no stav sme otočili a chlapci sa zbláznili, vyleteli dopredu, nestíhali sa vracať. V obrane sme mali chaos a som strašne sklamaný z prístupu hráčov. Chcú hrať na extraligovej úrovni, ale niektorí z nich ako keby si to neuvedomovali a mysleli si, že majú v zostave miesto isté."


Martin prehral so Zvolenom 2:5

Súboj druhého so štvrtým sa začal nečakane. Domáci zaspali úvod a Zvolenčania sa poľahky dostali do vedenia. Hostia boli úspešní už po 95 sekundách, keď Hebarov pokus ešte Čech vyrazil, ale na Bortňákovu strelu už nestačil. O 49 sekúnd viedli hostia už 2:0, keď sa presadil Jurík. Na ľade ako keby bolo len jedno mužstvo. Hostia si s Mountfieldom robili čo chceli a v 8. minúte domáci prehrávali už 0:3, keď Škvaridlo tečoval strelu Hraška a za 39 sekúnd potrestal vylúčenie T. Klímu. Domácim nepomohlo ani to, že si po druhom góle vzal oddychový čas tréner Babka, ani výmena brankára po treťom góle, keď Čecha nahradil Dzubina.

Až v 9. minúte nápor hostí prerušil Galamboš, keď najskôr trafil žŕdku, potom nepremenil trestné strieľanie za nedovolené vyhodenie puku Bagina rukou z bránkoviska, ale do tretice už trafil a v 10. minúte znížil. To však bolo zo strany domácich všetko. Aj v ďalších minútach bolo na ľade iba jedno mužstvo. V 12. minúte sa po kombinácii tretieho útoku presadil Sikela a skóre 1. tretiny nečakane uzavrel v 16. minúte Hraško, ktorý využil aj druhú presilovku hokejistov spod Pustého hradu. Hostia v 2. tretine poľavili, domáci pridali, snažili sa, ale strelecky sa im nedarilo. V 26. minúte stroskotal na dobre chytajúcom Šimkovi L. Klíma. Brankár hostí o minútu neskôr zneškodnil aj nájazd Suju aj pohotovú strelu Vargu. V 31. minúte Sikela hravo prekorčuľoval martinských obrancov, ale netrafil bránku. Vzápätí nebol úspešný zblízka Matejka a v 34. minúte ani Finsterle.

Až v 37. minúte sa usmialo šťastie aj na martinských strelcov, keď v presilovke bol za 53 sekúnd úspešný Markovič a znížil. Tretia tretina sa už len dohrávala. Hostia hrali len toľko, koľko potrebovali. Martinčania síce bojovali, mali viac z hry, ale v útoku sa nevedeli presadiť. A tak si Zvolenčania trojgólový náskok bez väčších problémov udržali a z Martina si odviezli zaslúžené hladké víťazstvo a 3 body.

Daniel Babka, tréner Martina: "Zápas poznačila prvá tretina, ktorá vyšla hosťom dokonale, kým od nás bola najslabšia v tejto sezóne. Od druhej tretiny sme sa zlepšili, vypracovali sme si aj šance, ale v koncovke nám chýbali ľahkosť a sebavedomie. Tak, ako vyhráva zápasy celé mužstvo, dnes sme spravili veľa chýb, ktoré súper využil. Musíme sa v našej hre vrátiť k jednoduchosti a zlepšiť sa v prvej tretine."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Dnes sme predviedli najmä v prvej tretine excelentný výkon. Stretnutie sme vyhrali zaslúžene, výborne chytal Šimko, ubránili sme viac oslabení. Hráčov musím pochváliť, že aj keď sme hrali na tri päťky, udržali sme po celý zápas vysoké tempo."


Banská Bystrica zdolala Skalicu 4:0

Domáci kráčali s istotou k víťazstvu a vôbec sa nezaoberali tým, že hrali prvýkrát v extralige na breznianskom štadióne. Od začiatku si vytvorili tlak a mali to aj jednoduché, pretože čelili súperovi, ktorí nevedel, čo robiť. Skaličania sa zamerali na obranu, prakticky z nej nevychádzali a čiastočne sa im táto defenzíva vyplatila. V prvej tretine inkasovali len jeden gól z hokejky Kudrnu, ktorý sa zrodil v 14. min po kombinácii s Lužom a Hudecom. Kudrna sa postaral v druhej tretine aj o ďalší gól, no pri ňom už úradoval videozáznam a riešil jeho zdvihnutú hokejku pri tečovaní puku.

Gólom do šatne, v poradí tretím, si v 39. min už 'barani' zažiadali jasne o tri body, ocitol sa pri ňom Handlovský a aj Kafka, s ktorým si puk pekne narazil a Handlovský ho po vyrazenej strele aj dorazil. V tretej tretine sa prakticky dohrávalo, jasné víťazstvo Bystričanov prikrášlil strelou od modrej v 58. min v presilovke Montgomery, navyše nepremenil trestné strieľanie v 45. min Handlovský.





Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Pre nás dobré stretnutie, začali sme aktívne, vytvorili tlak a len vďaka skalickému brankárovi bol stav 1:0. Potom sme si komplikovali situáciu, vymýšľali, ubránili sme sa však päťminútovej presilovke, boli sme lepší a konečne sme uhrali víťazstvo na nulu, teším sa aj za brankára Wiikmana."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Pokračujeme vo výkonoch ako v predchádzajúcich kolách. Opäť sme nedali gól, chýbajú nám lídri v obrane i v útoku, mladí nemajú svoj vzor. Stále sa trápime, vyzdvihol by som len brankára Romančíka, ktorý podal vynikajúci výkon."

Andrej Kudrna, strelec dvoch gólov B. Bystrice: "Zaslúžené víťazstvo, nadviazali sme na dobrý zápas v Nitre. Náš prvý extraligový zápas v Brezne a môj prvý gól môžu vojsť do štatistiky. Nebolo to až také ľahké víťazstvo ako napovedá výsledok, museli sme si dať pozor, aby sme si vývin zápasu nepokazili."

Lukáš Bambúch, obranca B. Bystrice: "Určite spokojnosť, vyhrali sme prvý relatívne domáci zápas, a ešte s nulou v inkasovaných góloch. Breznania chodia na hokej aj do Banskej Bystrice, teraz to mali na hokej bližšie a aj ja, keďže pochádzam z Brezna. Hrali sme zo zabezpečenej obrany a darila sa, preto to čisté konto."


Fotogaléria zo zápasov:




Dukla Trenčín - HK Nitra 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)


Góly: 45. Melichárek (Kozák, Gašparovič), 63. Radivojevič (Petrovický, Lintner) - 23. Pupák (Štefanka). Rozhodovali: Stano – Kacej, Stanzel, vylúčení: 2:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1538 divákov.

HC Košice - HK Poprad 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)


Rozhodujúci sam. nájazd premenil Paločko. Rozhodovali: Novák - Bednár, Smrek, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3475 divákov

ŠHK 37 Piešťany - MsHK DOXXbet Žilina 7:4 (1:2, 4:2, 2:0)


Góly: 1. Konečný (Mišura, Klempa), 25. Mišura (Šedivý, Klempa), 29. Brňák (Pašek, Holovič), 36. Kutálek (Pašek), 38. Konečný (Šedivý, Mišura), 41. Šedivý (Mišura), 54. Pašek - 3. Haluza (Drevenák, Ďurkech), 9. Kanko (Šimko, Jelínek), 26. Šimko (Kanko, Krčula), 40. Homa (Heřman). Zmeny: od 41. Kosowski za Landsmana. Rozhodovali: Jura - Junek, Šefčík, vylúčení: 3:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 680 divákov.

MHC Mountfield Martin - HKM Zvolen 2:5 (1:5, 1:0, 0:0)


Góly: 10. Galamboš (Varga, Ďatelinka), 37. Markovič (a, Ďatelinka) - 2. Bortňák (Hebar), 3. Jurík (Chovan, Popovič), 8. Škvaridlo (Hraško, Chovan), 12. Síkela (Bortňák, Hebar), 16. Hraško (Chovan). Rozhodovali: J. Konc – Korba, Rovenský, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:2, oslabenia 0:0, 3000 divákov.

HC'05 B. Bystrica - HK 36 Skalica 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)


Góly: 14. Kudrna (Luža, Hudec), 29. Kudrna (Kafka, Nicastro), 39. Handlovský (Kafka, Preisinger), 58. Montgomery (Handlovský, Preisinger). Rozhodcovia Baluška - Holienka, Tvrdoň, vylúčení 3:8, navyše Rosandič (B. Bystrica) 5+DKZ za hru vysokou hokejkou, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 1300 divákov.