Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Tatar s Jurčom v hlavnej úlohe, ich body však proti Chárovi nestačili

Tomáš Tatar prijíma gratulácie od spoluhráčov po strelenom góle. Foto: TASR/AP

"Červené krídla" podľahli Bostonu 2:3 v nájazdoch.

New York 15. októbra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar si otvoril strelecký účet v novom ročníku zámorskej NHL. Jeho presný zásah z 9. minúty, na ktorý mu prihral krajan Tomáš Jurčo, však Detroitu na víťazstvo nestačil, "červené krídla" podľahli Bostonu 2:3 v nájazdoch. V nich sa presadili iba hosťujúci David Krejčí a Reilly Smith, ktorí skórovali aj v riadnom čase. Zdeno Chára bol tradične najvyťaženejším hráčom Bostonu s výdatnou porciou 28:08 min, štyrmi strelami a jednou "pluskou".

Boston bol v Joe Louis Aréne od začiatku aktívnejším tímom a David Krejčí otvoril v 6. minúte skóre. Už o chvíľu neskôr ale Jurčo a Riley Sheahan vybojovali puk v útočnom pásme, v priestore pravého kruhu sa ho zmocnil Tatar a pohotovou strelou vyrovnal. "Medvede" ale išli za svojim cieľom, na strely vyhrali jednoznačne 39:20 a v nájazdoch napokon prerušili trojzápasovú sériu prehier. Zdeno Chára bol už tradične ich najvyťaženejším hráčom s výdatnou porciou 28:08 min, štyrmi strelami a jednou "pluskou". Tatar odohral vyše 17 a Jurčo viac ako 12 minút.

"Bolo to naozaj vydreté víťazstvo, ale úplne zaslúžené. Odohrali sme zatiaľ najlepší zápas v sezóne, no Howard chytal veľmi dobre," pochválil kouč Bostonu Claude Julien výkon gólmana Detroitu Jimmyho Howarda, ktorý predviedol 37 zákrokov. Pridal sa aj domáci tréner Mike Babcock: "Howie dnes pre nás vybojoval bod. Boston hral lepšie ako my, takže môžeme byť radi, že máme aspoň ten jeden bod." Za Boston odohral svoj prvý zápas v profilige od 27. apríla 2013 Simon Gagne. Pre 34-ročného veterána to bol zároveň jubilejný 800. duel v NHL, uplynulý ročník vynechal celý pre zranenia.

Chicago prestrieľalo Calgary, napriek tomu prehralo

Chicago doma herne i strelecky jasne dominovalo v súboji s Calgary, hostí ale priviedol k triumfu 2:1 po predĺžení skvelý výkon brankára Jonasa Hillera. Ten si pripísal až 49 úspešných zákrokov a švédsky center Mikael Backlund rozhodol 25 sekúnd pred koncom predĺženia o výhre "plameňov". V drese domácich odohral Marián Hossa takmer 22 minút, na konto si pripísal štyri strely a mínusový bod. Domáci prestrieľali súpera 50:18, no berú iba bod. "Ukradli nám zápas," tvrdil po stretnutí Hossa. "Už v prvej tretine sme mali množstvo striel a pokračovali sme v tom aj ďalej. Hrali sme dobre, ale nedokázali sme dostať puk do siete. Ich gólman si zaslúži najväčšie uznanie."

Dánsky krídelník Mikkel Bödker bol hrdinom duelu medzi Arizonou a Edmontonom. Pod víťazstvo domácich "kojotov" sa podpísal prvým hetrikom v zámorskej kariére a jednou asistenciou. Na konte tak má po troch zápasoch už päť gólov. "Momentálne mi to tam padá a je to fajn pocit," tešila sa opora Arizony. V jej drese bodovalo až 13 hráčov, vrátane brankára Mikea Smitha. Edmonton tak stále čaká na premiérový plný bodový zápis v sezóne, na konte má tri prehry v riadnom čase a jednu v nájazdoch. Olejári navyše v štyroch dueloch inkasovali hrozivých 23 gólov.

Prestrelka medzi Arizonou a Edmontonom

Dánsky krídelník Mikkel Bödker bol hrdinom duelu medzi Arizonou a Edmontonom. Pod víťazstvo domácich "kojotov" sa podpísal prvým hetrikom v zámorskej kariére a jednou asistenciou. Na konte tak má po troch zápasoch už päť gólov. V drese Arizony bodovalo až 13 hráčov. Edmonton tak stále čaká na premiérový plný bodový zápis v sezóne, na konte má tri prehry v riadnom čase a jednu v nájazdoch. Olejári navyše v štyroch dueloch inkasovali hrozivých 23 gólov.







Sumáre zápasov NHL:

DETROIT - BOSTON 2:3 pp a sn (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)



Góly: 9. TATAR (JURČO, Sheahan), 43. Nyquist (Kronwall, Helm) – 6. Krejčí (Kelly), 34. Smith (Bergeron, Marchand), rozh. nájazd Krejčí. Brankári: Howard - Rask, strely na bránku: 20:39, 20.027 divákov.

CHICAGO - CALGARY 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)



Góly: 55. Shaw (Sharp, Toews) – 32. Wideman (Colborne), 65. Backlund (Brodie, Russell). Brankári: Crawford - Hiller, strely na bránku: 50:18, 21.112 divákov.

ARIZONA - EDMONTON 7:4 (2:2, 2:0, 3:2)



Góly: 9. Bödker (Yandle, Smith), 14. Chipchura (Vitale, McMillan), 26. Murphy (Doan, Bödker), 27. Klinkhammer (Erat, Hanzal), 50. Bödker (Vermette, Doan), 53. Erat (Hanzal, Schlemko), 60. Bödker – 2. Hall (Eberle, Nikitin), 18. Fayne (Draisaitl, Pouliot), 44. Arcobello (Hall), 55. Hall (Eberle). Brankári: Smith - Scrivens, strely na bránku: 30:27, 11.648 divákov.