Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Nóri bez veľkých problémov vyhrali nad Talianskom v A-skupine

Nórsky reprezentant Anders Bastiansen oslavuje gól v 54. minúte zápasu Taliansko - Nórsko na MS v hokeji v Minsku. Foto: TASR/AP

Taliani sa najbližšie v nedeľu rovnako v Aréne Čižovka stretnú s ambicióznymi Francúzmi (11.45 SELČ), hneď po nich Nóri narazia na Dánov (15.45).

Minsk 10. mája (TASR) - Nórski hokejisti vyhrali v sobotu v A-skupine MS v bieloruskom Minsku nad nováčikom z Talianska bez problémov 3:0.

Taliani sa najbližšie v nedeľu rovnako v Aréne Čižovka stretnú s ambicióznymi Francúzmi (11.45 SELČ), hneď po nich Nóri narazia na Dánov (15.45).

Nóri začali aktívne, hoci im k tomu pomohol aj súper, ktorý sa v prvej polovici prvej tretiny stiahol do defenzívy, prehusťoval obranné a stredné pásmo a vyčkával. Taliani, v drese ktorých nastúpil aj syn bývalého československého reprezentanta Petra Ihnačáka Brian, inkasovali v 6. minúte. To krásne zakombinovali a puk si vymenili Roest so Steneom a prvý menovaný úspešne zakončil do odkrytej bránky. Taliani mohli vyrovnať v 13. minúte, ale vo veľkej šanci Fontanive neuspel.

Do druhej tretiny vstúpili lepšie Taliani, snažili sa o tlak, videorozhodca ale neuznal gól Roccovi. Potom sa hra pritvrdila a kúskovala sa. Obranca Sullivan v presilovke tvrdou strelou nevyrovnal, a tak Taliani pykali. Po rýchlej kombinácii si Ask sťahovačkou vychutnal obrancu a strelou švihom pod betón Bellissima zvýšil na 2:0. Po následnej roztržke, keď Skröder oplácal za tvrdý zákrok na autora gólu, opäť hrali Taliani presilovku, peknú akciu však Rocco vďaka výbornému zákroku brankára Haugena na zníženie nevyužil.

V tretej tretine sa nezdalo, že by to Taliani s vyrovnaním mysleli vážne, nedokázali si nič poriadne vytvoriť, a tak im v 54. minúte tretí klinec do rakvy zabil Bastiansen chladnokrvným zakončením nájazdu, do ktorého ho vyslal nádherne načasovanou kolmicou z hĺbky obranného pásma K.A. Olimb.

Hlasy po zápase:
Lars Haugen, brankár Nórska: "Vedeli sme, že to bude dôležitý zápas, tak sme na začiatku boli trochu nervózni. Ale dali sme prvý gól a potom sme už hrali solídne. Taliansko bol náročný súper a mali dobrého brankára."

Brian Ihnačák, útočník Talianska: "Mali sme väčšie očakávania. Ľudia nám neveria, ale my vieme tvrdo pracovať a ešte budeme mať čo ponúknuť. Veríme, že sa k nám prikloní šťastie."


A-skupina:

Taliansko - Nórsko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 6. Roest (Stene), 32. Ask (Olden, Skröder), 54. Bastiansen (K.A. Olimb). Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Vinnerborg (Švéd.) - Carnathan (USA), Hull (Kan.), vylúčení na 2 min.: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 7590 divákov.

Taliansko: Bellissimo – Eger, Nicoletti, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin, Johnson, Trivellato – Scandella, di Casmirro, Kostner – Borrelli, Ihnačák, Rocco – Gander, Felicetti, Tudin – Insam, Ramoser, Fontanive

Nórsko: Haugen – Holös, Ödegaard, Espeland, Trygg, Sörvik, Bonsaksen – Hansen, Röymark, Forsberg – Bastiansen, K.A. Olimb, M. Olimb – Olden, Skröder, Ask – Martinsen, Roest, Dahlström - Stene, Lovilie