Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Spilar sa vracia do Košíc

Na archívnej snímke Gabriel Spilar Foto: TASR/Milan Kapusta

Hokejista by sa mal v staronovom drese prvýkrát predstaviť v piatkovom domácom zápase proti MHC Martin.

Košice 20. októbra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Gabriel Spilar sa po odchode z fínskeho klubu Vaasan Sport vracia do HC Košice. S vedením "oceliarov" sa v utorok dohodol na zmluve do konca sezóny.

Informáciu o Spilarovom príchode priniesla oficiálna internetová stránka košického klubu. Spilar by sa mal v staronovom drese prvýkrát predstaviť v piatkovom domácom zápase proti MHC Martin.

Košický odchovanec sa do materského klubu vracia po tom, čo z neho po minulej sezóne odišiel k účastníkovi najvyššej fínskej súťaže Vaasan Sport. "Chcel som skúsiť zahraničie a dlho to vyzeralo, že budem v KHL. Mal som ešte ambíciu skúsiť nejakú zahraničnú ligu, no nechcel som si v Košiciach zatvoriť dvere. Vo Fínsku bolo všetko v poriadku, bol som spokojný, no bol som tam bez rodiny. To je v mojom veku veľké mínus. Liga však bola veľmi náročná, no myslím si, že herne to bolo z mojej strany celkom fajn," uviedol Spilar pre TASR.

V nedávnych sezónach bol členom úderného košického útoku s Richardom Jenčíkom a Petrom Bartošom. Nadviazaniu na úspešnú spoluprácu by sa nebránil. "Pán tréner Čada má určite svoje predstavy, no ak by som s nimi hral, bolo by to pre mňa jednoduchšie. Je na trénerovi, ako to poskladá a my hráči sa musíme sústrediť predovšetkým na svoju hru nech už hráme s kýmkoľvek," poznamenal Spilar.

Meno 34-ročného útočníka figuruje aj v predbežnej nominácii reprezentačného trénera Zdena Cígera na novembrový Nemecký pohár. Skúsený útočník mal z reprezentačnej pozvánky radosť. "Komunikovali sme v čase, keď som bol ešte vo Fínsku. Reprezentačná pozvánka vždy poteší, no pre mňa je teraz dôležité zžiť sa s mužstvom a výkonmi nadviazať na pokračovanie úspešnej série, ktorú teraz košické mužstvo má," dodal Spilar, ktorý nepatrí k skupine hráčov, ktorá odmieta reprezentáciu. "Je to každého osobná vec a pre slovenský hokej bude len dobre, keď sa veci dajú do poriadku. Ak sa dostanem do konečnej nominácie na Nemecký pohár, rád sa na ňom zúčastním."

Gabriel Spilar v Košiciach pôsobil aj v uplynulých štyroch sezónach, v ktorých sa dvakrát tešil z majstrovského titulu. Po play off 2015 ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča vyraďovacej časti a získal ocenenie Zlatá korčula. V najvyššej slovenskej súťaži zatiaľ odohral 683 zápasov, v ktorý strelil 185 gólov a pridal 262 asistencií.