Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

SME: Slovan trápi rubeľ i konflikt

Na snímke upstred tréner HC Slovan Bratislava Petri Matikainen a dole zľava hráči Václav Nedorost, Mário Bližňák, Andrej Šťastný a Matt Murley v zápase hokejovej KHL Foto: TASR/Michal Svítok

Viac informácií prináša denník SME na prvej strane.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Ekonomické sankcie, kvôli ktorým prišlo Rusko o 40 miliárd dolárov ročne, spôsobili najväčší pád rubľa za posledných 16 rokov. Sankcie spôsobili aj pokles cien ropy, čo je strata ďalších 90 až 100 miliárd dolárov. Ekonomické ťažkosti Ruska tak doľahli aj na hokejový klub HC Slovan Bratislava, ktorý hrá v KHL sponzorovanej hlavne ruským plynovým gigantom Gazpromom.

"Za tri roky v KHL sme v takejto zložitej ekonomickej situácii ešte neboli," povedal generálny manažér HC Slovan Bratislava. Klub má problémy s vyplácaním výplat pre svojich hráčov. Výplaty meškajú aj niekoľko mesiacov. Slovanu chýbajú peniaze od ruských sponzorov KHL, ale Krajčí neprezradil, akú časť rozpočtu klubu pokrývajú práve ruskí sponzori. Slovan však nie je jediným klubom KHL s ekonomickými problémami. Viac informácií prináša denník SME na prvej strane v článku s názvom "Rubeľ padol k najslabším" a na 20. strane v príspevku s názvom "Slovan trápi rubeľ i konflikt".