Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Proti Lotyšsku v bráne s Janusom, šancu dostanú mladíci zo zámoria

Na snímke prekonaný Jaroslav Janus (Slovensko) počas prípravného zápasu v rámci European hockey Challenge medzi Slovenskom a Ruskom 11. apríla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/ Martin Baumann

Nadchádzajúci turnaj bude pre slovenskú reprezentáciu generálkou na MS, ktoré sa začnú v bieloruskom Minsku už na budúci týždeň.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti nastúpia na prvý zápas na turnaji Slovakia Cup v Bratislave proti Lotyšsku (vo štvrtok o 19.00 h na ZŠ Ondreja Nepelu) v bránke s Jaroslavom Janusom. Po stredajšom tréningu boli známe aj ďalšie detaily týkajúce sa zostavy.

"Príležitosť dáme chlapcom, ktorí prišli zo zámoria a pripojili sa k nám ako poslední. Mareka Viedenského máme v jednom útoku s Marekom Hrivíkom a isté je aj to, že do bránky postavíme Jaroslava Janusa," prezradil pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) tréner národného tímu Vladimír Vůjtek.

Nadchádzajúci turnaj bude pre slovenskú reprezentáciu generálkou na MS, ktoré sa začnú v bieloruskom Minsku už na budúci týždeň. "Máme viacero otáznikov a práve počas tohto víkendu budeme musieť skonfrontovať viacerých hráčov. Tí, čo prišli zo zámoria, musia ukázať, že sú lepší, ako tí, ktorí s nami boli od začiatku prípravy. Na všetkých mojich zverencoch ale vidno, že majú obrovskú chuť dostať na majstrovstvá sveta. Verím, že tieto dva duely nám ukážu tých najlepších, pre ktorých sa napokon v sobotu rozhodneme v nominácii do Bieloruska," doplnil Vůjtek.

Vstupenky na zápas sú v predpredaji v sieti Ticketportal a ich cena je 10 eur. Druhý duel na turnaji odohrajú Slováci v sobotu 3. mája o 17:00 h proti Nórsku, po ňom tréneri zverejnia záverečnú nomináciu na MS.