Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Slovenské hokejistky zdolali na MS do 18 rokov Rakúsko

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zverenky trénera Petra Kúdelku čaká ďalšie vystúpenie na šampionáte vo štvrtok 11. januára o 17.00 h proti Nórsku.

Asiago 9. januára (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov uspeli aj v druhom zápase na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v talianskom Asiagu, keď v utorok zdolali Rakúsko 5:2.

Zverenky trénera Petra Kúdelku čaká ďalšie vystúpenie na šampionáte vo štvrtok 11. januára o 17.00 h proti Nórsku. Ďalej si zahrajú ešte s Talianskom a Japonskom. Cieľom výberu je prebojovať sa do elitnej kategórie MS žien tejto vekovej kategórie.

Slovensko - Rakúsko 5:2 (3:1, 2:1, 0:0)

Góly: 4. Ágoštonová (Kubeková), 7. Kubeková (Ágoštonová), 11. L. Halušková, 24. Ágoštonová (Vargová), 31. Vargová (Vysokajová, Matejková) - 3. Schafzahlová (Lufteneggerová), 22. Schafzahlová. Rozhodovali: Ivanovová (Rus.) - Brambillová (Tal.), Egliová (Švaj.), vylúčené: 6:5 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, strely na bránku: 38:22.

Zostava SR: Rišianová – Cagáňová, Kučerková, Vysokajová, L. Šulíková, A. Šulíková, Vargová – Rumanová, Sedláková, Čorňáková – Matejková, Nemčeková, L. Halušková – Koyšová, Ágoštonová, Kubeková – R. Halušková, Hájniková, Dobošová


Hlas po zápase (SZĽH):

Peter Kúdelka, tréner SR: "Včerajší zápas proti Maďarsku sme si dôkladne rozobrali na videu, pretože hoci sme vyhrali, tak sme neboli spokojní s organizáciou hry. Preto sme sa na dnešnom tréningu cielene venovali veciam, ktoré chceme hrať a sme veľmi radi s tým, ako si v dnešnom zápase naše pripomienky dievčatá vzali k srdcu. Sme veľmi spokojní s dnešným výkonom, najmä v prvých dvoch tretinách. Aj keď sme prehrávlai, tak trpezlivou a organizovanou hrou sme dokázali zápas zvrátiť a strhnúť víťazstvo na našu stranu. Hneď po tom, čo sme dali prvý gól, tak sme na ľade začali dominovať, dali sme niekoľko pekných gólov a dievčatá zistili, že ak sa budú držať hry, ktorú chceme hrať, tak môžu byť úspešné. Pevne verím, že po dni voľna budeme na zápas s Nórskom plne koncentrovaní a znovu podáme takýto zodpovedný výkon s úspešným výsledkom."



Ďalší program SR "18" žien:

štvrtok 11. januára 2018 (17.00): Slovensko - Nórsko
piatok 12. januára 2018 (20.30): Slovensko - Taliansko
nedeľa 14. januára 2018 (17.00): Slovensko - Japonsko