Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Růžička pozval na prípravu Klepiša z Levu, príde aj Kindl z NHL

Na snímke dolu Jaromír Jágr a hore tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička v prípravnom zápase. Archívne fo Foto: TASR/Martin Baumann

Účasť na májových majstrovstvách sveta okrem Jágra a Kindla potvrdil už iba jeden ďalší hokejista z NHL, a to útočník Jiří Hudler z Calgary Flames.

Praha 29. apríla (TASR) - Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička povolal na prípravu pred majstrovstvami sveta v Minsku aj útočníka Jakuba Klepiša, ktorý ešte bojuje s tímom Lev Praha vo finále KHL. Český kouč súčasne potvrdil, že mužstvo čoskoro posilní ďalší hokejista z NHL - obranca Jakub Kindl z Detroitu Red Wings.

Podľa informácií portálu idnes.cz sa v utorok pripojil k národnému tímu aj veterán Jaromír Jágr. Růžička už dávnejšie prejavil záujem aj o služby Vladimíra Sobotku a Romana Poláka. Hokejisti St. Louis Blues už v zámorí vypadli z prvého kola play-off. Pokiaľ vypadnú z bojov o Stanleyho pohár, je Růžička pripravený osloviť aj obrancu Jana Hejdu z Colorada Avalanche a útočníkov Jakuba Voráčka z Philadelphie Flyers a Tomáša Hertla zo San Jose Sharks.

Účasť na májových majstrovstvách sveta okrem Jágra a Kindla potvrdil už iba jeden ďalší hokejista z NHL, a to útočník Jiří Hudler z Calgary Flames. "Teším sa, dúfam, že urobíme nejaký úspech," povedal na zraze v pražských Letňanoch Hudler, ktorý sa trochu nečakane nedostal do olympijskej nominácie v Soči.

Česi odohrajú na svetovom šampionáte v Bielorusku úvodný zápas 9. mája proti slovenským reprezentantom.