Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

R. Huna mieri do HC Karlovy Vary, M. Haščák je dlhodobo zranený

Na archívne snímke Róbert Huna Foto: TASR/Erika Ďurčová

Haščák by mal klubu z kúpeľného mesta chýbať približne 2-3 mesiace.

Karlovy Vary 27. októbra (TASR) - Hokejový útočník Rudolf Huna sa stal novou posilou HC Energie Karlovy Vary. K českému extraligistovi prichádza po krátkom pôsobení v Poprade. Angažovanie 35-ročného útočníka je reakciou na predpokladanú dlhú absenciu Marcela Haščáka, ktorý sa zranil v nedeľnom zápase s Plzňou.

Haščák by mal klubu z kúpeľného mesta chýbať približne 2-3 mesiace. Karlovarský klub informoval o zmenách na svojej oficiálnej stránke. "Marcel podstúpi operáciu prsného svalu. Je to o to nepríjemnejšie, že momentálne bol naším najlepším strelcom a po rozpačitom začiatku sa dostával do vynikajúcej formy. Šťastie nám v tejto sezóne nepraje," uviedol pre kluboý web generálny manažér HC Enegie Karlovy Vary Miroslav Vaněk.

Do klubu, v ktorom ako hlavný tréner pôsobí Slovák Peter Oremus, prichádza Rudolf Huna, ktorý v úvode sezóny pôsobil v Poprade. "Rudolfa Hunu sme angažovali predovšetkým s cieľom zlepšiť streleckú produktivitu nášho A-tímu a dúfame, že sa mu to bude dariť. Dohodli sme sa na spolupráci do 30. apríla 2016," poznamenal Vaněk.

Vedenie klubu sa zároveň rozhodlo nepokračovať v spolupráci s Ivanom Rachůnekom, ktorý bol vo Varoch na mesačnej skúške.