Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Hokej

Druhý reprezentačný kemp extraligistov so zmenami v nominácii

Na snímke tréner Zdeno Cíger Foto: TASR/Pavel Neubauer

Prvý takýto kemp sa konal už minulý utorok vo Zvolene. Reprezentačný kormidelník Zdeno Cíger zostavil tentoraz pozmenenú nomináciu hráčov.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia absolvuje v utorok 8. decembra druhý prípravný kemp pred odchodom na turnaj Arosa Challenge do Švajčiarska. Tentoraz sa 23-členný výber extraligistov stretne v Trenčíne.

Prvý takýto kemp sa konal už minulý utorok vo Zvolene. Reprezentačný kormidelník Zdeno Cíger zostavil tentoraz pozmenenú nomináciu hráčov, keďže práve v deň kempu je na programe jeden zápas najvyššej domácej súťaže. "Aj z toho dôvodu, že v utorok budú hrať Košičania s Nitrou, sa musíme zaobísť bez týchto hráčov. Kemp vo Zvolene nám ukázal, že má zmysel robiť tieto akcie a hráči sa k tomu postavili mimoriadne zodpovedne. Niečo podobné očakávame aj teraz v Trenčíne, kde chlapci zažijú podobný program," povedal generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla.

Ďalšia zmena sa dotkne realizačného tímu. Pavla Paukovčeka vystrieda v pozícii asistenta tentoraz Jan Kobezda, ktorý pôsobí v Trenčíne ako generálny manažér aj ako jeden z hlavných trénerov extraligovej Dukly. Spoločne s Paukovčekom budú obaja asistovať trénerovi Petrovi Oremusovi na februárovom Turnaji štyroch krajín v Innsbrucku, kde sa predstaví Olympijský výber SR do 23 rokov. Súbežne odohrá reprezentačné "áčko" pod Cígerovým vedením turnaj Slovakia Cup v Žiline.

Nominácia Slovenska na tréningový kemp v Trenčíne 8. decembra 2015:

Brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen, 2/0), Patrik Rybár (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Tomáš Tomek (MSHK Žilina, 0/0)

Obrancovia: Patrik Bačik (MHC Martin, 0/0), Tomáš Brňák (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Martin Gründling (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 1/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 3/0), Lukáš Matejka (MHC Martin, 0/0), Denis Rehák (Dukla Trenčín, 0/0), Mislav Rosandić (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 3/0), Michal Juraško (HKM Zvolen, 3/0)

Útočníci: Michal Hlinka (Dukla Trenčín, 3/0), Marcel Holovič (ŠHK 37 Piešťany, 0/0), Rastislav Konečný (MSHK Žilina, 0/0), Patrik Lamper (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 0/0), Juraj Majdan (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 6/0), Lukáš Paukovček (HK Poprad, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 1/0), Branislav Rapáč (HK Poprad, 0/0), Richard Rapáč (HK Poprad, 2/0), Václav Stupka (MSHK Žilina, 0/0), Andreas Štrauch (HK Poprad, 0/0), Tomáš Zigo (HC'05 iClinic Banská Bystrica, 1/0)