Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Prvý Budajov štart v AHL a z ľadu odchádzal zakrvavený po 12 minútach

Rozhovor s Petrom Budajom Foto: Youtube

Nepríjemný moment nastal v 12. minúte prvého dejstva.

St. John's 11. októbra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Peter Budaj nedochytal svoj premiérový duel v drese St. John's IceCaps v AHL. V prvej tretine duelu na ľade Providence Bruins utŕžil po skrumáži pred bránkoviskom reznú ranu v oblasti hlavy, po ktorej musel ihneď opustiť hraciu plochu. Hoci sa už počas druhej tretiny vrátil späť na striedačku, rozsah jeho zranenia nateraz nie je podľa oficiálneho webu IceCaps bližšie známy.

Nepríjemný moment nastal v 12. minúte prvého dejstva. Budaj sa ocitol v skrumáži pred svojím bránkoviskom, po následnom súboji si ľahol na chrbát a na ľade sa objavila krv. Podľa prvých predpokladov malo ísť o reznú ranu na pravej ruke, neskôr sa však potvrdilo, že ju utŕžil len tesne vedľa oka. Dovtedy zlikvidoval slovenský brankár všetkých osem striel súpera.



V bránke IceCaps ho tak musel nahradiť Connor Hellebuyck, pre ktorého to bola premiéra v AHL. Hoci si pripísal 27 úspešných zásahov, jeho tímu to na víťazstvo nestačilo. Na ľade Providence Bruins prehral 1:2 po predĺžení.

Tridsaťdvaročného Budaja získal z Montrealu tesne pred štartom 98. ročníka profiligy Winnipeg, no ihneď ho zapísal na waiver listinu nechránených hráčov. Keďže po ňom nesiahol žiadny ďalší klub z NHL, stal sa hráčom St. John's na farme v AHL.