Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Barani otočili zápas, Popradu pripravili prvú domácu prehru

Na snímke Ľuboš Bartečko z Popradu (vľavo) a Jakub Predajniansky z Banskej Bystrice počas zápasu 8. kola hokejovej Tipsport Extraligy medzi HK Poprad a HC ´05 Banská Bystrica v Poprade 30. septembra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

O výhre hosťujúceho celku rozhodla posledná tretina, v ktorej hokejisti Banskej Bystrice strelili štyri góly.

Poprad 30. septembra (TASR) - Prvá tretina veľa hokejovej krásy nepriniesla. Domáci šli do vedenia už po dvoch minútach. Nenápadnú akciu Popradu potiahol T. Sýkora, obkorčuľoval bránu Wiikmana a sám puk za jeho chrbát i prepasíroval 1:0. Z hostí bol najaktívnejší Kafka, skúšal to individuálne i v kombinácii, ale Kostúra prekonať nedokázal. Barani sa dočkali až pred odchodom na prvú prestávku. Po buly poslal peknú prihrávku na Handlovského z rohu klziska Kafka a prvý menovaný ukážkovo zakončil do pravého horného rohu domácej svätyne - 1:1.

Druhé dejstvo prinieslo výborný hokej. Do opätovného vedenia šli opäť "kamzíci". Tesne po skončení ich presilovej hry sa stále držali pred Wiikmanom a unavenú obranu Banskej Bystrice potrestal Kroták - 2:1. Hostia sa snažili vyrovnať. Veľmi blízko k tomu bol Kudrna, jeho dorážka do prázdnej bránky ale neplatila. Rozhodca Konc zapískal tesne predtým, keďže nevidel puk, ktorý Kostúrovi prepadol cez výstroj a pomaly sa sunul za bránkovú čiaru. Takmer nemožné zahodil v 32. hosťujúci Matoušek. Po Blockovi ideálnej prihrávke opečiatkoval iba hornú tyč prázdnej bránky Popradu. Zákonite prišiel trest v podobe gólu domácich. V presilovej hre sa presadil Bartečko a bolo 3:1. V závere tretine sa ešte stihli pobiť Preisinger s Paukovček a predčasne putovali pod sprchy.

Vstup do posledného dejstva vyšiel "baranom". Už v 41. znižoval v páde spoza bránky Block, už o tri minúty bolo vyrovnané. Birov nahodený puk od modrej čiary šikovne tečoval Luža - 3:3. Domáca lavička reagovala oddychovým časom, ale ani ten pokoj na hokejky Popradčanov nepriniesol. Dokonalý obrat hostí prišiel v 47. minúte, keď z medzikružia ukážkovo vystrelil Kafka - 3:4. Domáci sa hnali za vyrovnaním a zabúdali na obranu. Jedno z mnohých prečíslení využil v 58. minúte Kudrna a definítvne pochoval domáce nádeje. Barani tak Popradu pripravili prvú domácu prehru v sezóne.

Fotogaléria: HK Poprad - HC ´05 Banská Bystrica


HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica 3:5 (1:1, 2:0, 0:4)
Góly:
2. Sýkora (Paukovček), 22. Kroták (Matis, Fabian), 34. Bartečko (Sýkora, Kurali) - 18. Handlovský (Kafka), 41. Block, 44. Luža (Biro, Lamper), 47. Kafka (Preisinger, Handlovský), 58. Kudrna (Hudec). Rozhodovali: D. Konc - Korba, Rovenský, vylúčení: 2:3, navyše: Paukovček 5+DKZ - Preisinger 5+10+DKZ, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 840 divákov

Hlasy po zápase:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Pre mňa nepochopiteľná tretia tretina. Po 40 minútach sme viedli 3:1, nevidel som dôvody, prečo to tak nemohlo byť aj v tretej tretine. Množstvo prehratých súbojov, prestali sme korčuľovať. Štyri góly v našej sieti, to som ešte v Poprade nezažil."



Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: "Videli sme veľmi dobrý zápas. Prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej bol Poprad lepší. Hrali presne to, čo sme chceli hrať my. Domáci boli silní v osobných súbojoch. V tretej časti sme stiahli hru na tri útoky, začalo nám to padať a dokázali sme zápas otočiť. Chlapcom chcem poďakovať, vyhrali sme u lídra, čo si ceníme."