Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Pod strechou trenčianskeho štadióna už visí aj Otto Haščák

Otto Haščák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po tragicky zosnulom Pavlovi Demitrovi či bývalom dlhoročnom hráčovi Dukly a reprezentačnom trénerovi Františkovi Hossovi tak má svoje miesto pod strechou štadióna aj Oto Haščák.

Trenčín 28. septembra (TASR) - Pod strechou Zimného štadióna Pavla Demitru už visí už aj pamätný dres Ota Haščáka s číslom 10. Slávnostný akt pocty bývalému reprezentačnému kapitánovi sa odohral pred začiatkom nedeľňajšieho duelu 7. kola hokejovej extraligy medzi Duklou Trenčín a HK Nitra.

Po tragicky zosnulom Pavlovi Demitrovi či bývalom dlhoročnom hráčovi Dukly a reprezentačnom trénerovi Františkovi Hossovi tak má svoje miesto pod strechou štadióna aj Oto Haščák. "Vážim si poctu, ktorej sa mi dnes dostalo. V prvom rade sa chcem poďakovať svojej rodine, ale aj vedeniu Dukly Trenčín, všetkým mojim spoluhráčom či bývalým trénerom. V neposlednom rade aj fanúšikom, ktorí mi dlhé roky verili. Veľmi si to vážim a zo srdca všetkým ďakujem," povedal po vyvesení svojho dresu Oto Haščák. Práve číslo 10 je po Demitrovej "tridsaťosmičke" druhým, ktoré si už nikto v trenčianskom drese neoblečie.

Oto Haščák sa do veľkého hokeja dostal práve z Trenčína. V rokoch 1983 až 1990 odohral v Dukle 258 zápasov. Vrátil sa do jej dresu ešte v roku 1998 a počas troch sezón v závere kariéry odohral ešte ďalších 68 duelov. V zahraničí hrával vo Švédsku za Södertälje a Frölundu, ďalej v nemeckom Kaufbeurene, fínskom Pori a českom Vsetíne či Zlíne. Československo reprezentoval na MS 1989 a 1990, rovnako aj na ZOH 1988. Následne v drese Slovenska nechýbal na olympijskom turnaji v Lillehammeri 1994 ani 1998 v Nagane ako aj na turnaji C-kategórie MS v roku 1994, "béčku" v roku 1995 a v elitnej kategórii o rok neskôr. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí zisk titulu v drese Zlína v českej extralige, či zisk bronzových medailí na MS v rokoch 1989 a 1990. Po skončení hráčskej kariéry pôsobil v štruktúrach Dukly ako manažér, od roku 2003 je skautom tímov NHL pre Európu.