Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Peverley je v dobrom stave, lekári skúmajú čo spôsobilo kolaps

Šokovaní hráči Dallasu Stars po kolapse ich spoluhráča Richa Peverleyho Foto: TASR/AP

Peverley skolaboval v noci na utorok v zápase proti Columbusu.

Dallas 11. marca (TASR) - Hokejový útočník zámorského klubu NHL Dallas Stars Rich Peverley je po kolapse počas zápasu v stabilizovanom stave a je hospitalizovaný v nemocnici UT Southwestern St. Paul. Lekári teraz skúmajú, čo spôsobilo jeho srdcový kolaps v zápase s Columbusom Blue Jackets.

"Rich oddychuje a cíti sa dobre. Lekári monitorujú jeho stav," povedal generálny manažér Jim Nill. "V najbližších dňoch sa podrobí testom, ktoré odhalia príčinu zlyhania jeho srdca. Rich komunikoval so spoluhráčmi a s kamarátmi a všetkým vrúcne ďakuje za podporu, ktorú dostal od fanúšikov a priateľov," dodal Nill.

Peverley skolaboval v noci na utorok v zápase proti Columbusu. Tridsaťjedenročný útočník sa zrútil v 7. minúte prvej tretiny za stavu 0:1 priamo na striedačke krátko po tom, čo dokončil striedanie. V tuneli vedúcom do šatní sa mu dostalo okamžitej lekárskej pomoci a následne ho transportovali do miestnej nemocnice. Hráči oboch mužstiev boli situáciou natoľko šokovaní, že neboli schopní ďalej pokračovať v hre a po dohode tímov zápas nedohrali. Klubový lekár neskôr označil Peverleyho zrútenie ako srdcový kolaps.

Vedenie NHL ešte neurčilo termín dohrávky zápasu, informovala agentúra AP.