Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Paré pri premiére v prvom útoku, proti Astane bude chytať Garnett

Na snímke tréner hokejistov Slovana Miloš Říha. Foto: TASR/Martin Baumann

Tréner Miloš Říha zaradil dvadsaťosemročného univerzála na krídlo prvého útoku k českým legionárom Václavovi Nedorostovi a Lukášovi Kašparovi.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Kanadský hokejový útočník Francis Paré si odkrúti premiéru v drese slovenského zástupcu v KHL Slovana Bratislava už v stredajšom domácom zápase (19.00 h) proti Barysu Astana.

Tréner Miloš Říha zaradil dvadsaťosemročného univerzála na krídlo prvého útoku k českým legionárom Václavovi Nedorostovi a Lukášovi Kašparovi. Do druhej lajny sa k Tomášovi Surovému a Milanovi Bartovičovi posunul Ladislav Nagy. Tretí útok ostal bez zmeny v zložení Rok Tičar, Žiga Jeglič a Andrej Šťastný. Spolu zostala aj trojica Pavol Skalický, Marek Viedenský, Patrik Lušňák. Informovala oficiálna stránka klubu.

V prvej obrane sa predstaví dvojica Cam Barker, Michal Sersen, druhú tvoria Vladimír Mihálik a Ivan Švarný, v tretej nastúpia Tomáš Starosta a Juraj Valach. Na poste siedmeho zadáka je Patrik Luža.

Po niekoľkozápasovej porcii si proti Astane vydýchne brankár Barry Brust, medzi tri žŕdky pôjde od začiatku duelu jeho krajan Michael Garnett, dvojkou je mladík Christián Pavlas.

Ďalší nováčik v tíme Louis Leblanc z Kanady do stredajšieho duelu ešte nezasiahne.

Predpokladaná zostava Slovana:
Garnett (Pavlas) - Barker, Sersen, Mihalik, Švarný, Starosta, Valach, Luža - Kašpar, Nedorost, Paré – Nagy, Surový, Bartovič – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Viedenský, Lušňák