Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Pánik pomohol Marlies k výhre štyrmi asistenciami

Na snímke Richard Pánik Foto: TASR - Michal Svítok

V noci sa v AHL bodovo presadili aj ďalší dvaja slovenskí útočníci.

Toronto 31. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik zažil vydarený večer v nižšej zámorskej súťaži American Hockey League (AHL). Dvadsaťštyriročný útočník prispel v noci na sobotu k víťazstvu domáceho Toronta Marlies nad Grand Rapids Griffins (6:1) štyrmi asistenciami a po zápase ho vyhlásili za tretiu hviezdu. Do štatistík si zapísal aj štyri strelecké pokusy a štyri plusové body.

Pánika poslalo tesne pred štartom sezóny na farmu vedenie jeho klubu NHL Toronto Maple Leafs a slovenskému krídelníkovi sa zatiaľ v tíme Marlies darí, keď v siedmich vystúpeniach nazbieral rovnaký počet asistencií.

V noci sa v AHL bodovo presadili aj ďalší dvaja slovenskí útočníci. Marko Daňo sa jednou gólovou prihrávkou podieľal na hladkom triumfe Rockfordu 4:0 nad Iowou, naopak asistencia Mareka Hrivíka nepomohla jeho Hartfordu, ktorý podľahol na ľade Wilkes-Barre/Scranton 1:4. Peter Budaj sa až pri šiestom štarte v bránke Ontaria Reign netešil z plného bodového zisku. Po tom, čo doviedol svoj tím k piatim víťazstvám v rade, prehrala farma LA so San Antoniom 2:3 po predĺžení. Slovenský brankár si pripísal 25 zákrokov, v úvode sezóny si tak drží v AHL fantastickú úspešnosť zásahov 94,2 percenta a priemer inkasovaných gólov stlačil na 1,3.