Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Osemnástka prehrala na Turnaji V. Dzurillu aj so Švajčiarskom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slováci uzavrú program turnaja v sobotu o 14.00 h duelom s Nemeckom.

Piešťany 16. februára (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali aj vo svojom druhom zápase na Turnaji Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch, keď v piatok podľahli Švajčiarsku 2:4. Vo štvrtok nestačili na Bielorusko (3:4).

V ďalšom piatkovom stretnutí vyhralo Nemecko nad Bieloruskom 3:0 a po dvoch dňoch je na čele poradia s plným počtom bodov. Slováci uzavrú program turnaja v sobotu o 14.00 h duelom s Nemeckom.



Turnaj Vladimíra Dzurillu hráčov do 18 rokov:

Slovensko - Švajčiarsko 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Góly: 27. Kováčik (Okuliar, Ilenčík), 55. Hryzák (Nespala, Bučko) – 31. Sopa (Gerber), 46. Schmid (Nussbaumer), 49. Gerber (Mettler, Sopa), 57. Sopa (Mettler, Delémont)

zostava SR: Hlavaj - Bučko, Dlugoš, Kňažko, Ilenčík, Turan, Zekucia, Martiška, Česánek – Džugan, Kováčik, Paulíny – Čajkovič, Okuliar, Mrázik – Nespala, Hryzák, Hvizdoš – Čederle, Ferenyi, Sarvaš



ďalší zápas:

Nemecko "18" - Bielorusko "18" 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 12. Valenti (Schütz, Jentzsch), 37. Schinko, 52. Huttl (Schütz)


Viliam Čacho, tréner SR 18 (zdroj: hockeysovakia.sk): "Bol to podobný zápas ako vo štvrtok. V ofenzívnej časti hry sme si znovu vytvorili veľké množstvo príležitostí, mali sme zhruba štyridsať striel na bránu a ďalších minimálne dvadsať súper zblokoval. Pokiaľ ide o inkasované góly, tak jeden padol v oslabení a ďalšie tri z nášho predbránkového priestoru. Tieto chybičky tam teda boli opäť. Napriek tomu bolo vidieť veľa pozitívnych vecí z našej strany, aj keď, samozrejme, inkasované góly a prehra nás veľmi mrzia."