Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Olympiáda v Soči bola úžasná, povedal Chára po príchode do Bostonu

Zdeno Chára Foto: TASR/Michal Svítok

Pre 36-ročného slovenského obrancu to bola možno posledná účasť na turnaji pod piatimi kruhmi.

Boston 25. februára (TASR) - Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Chára má aj napriek neúspechu svojho tímu len slová chvály na organizáciu zimných olympijských hier v Soči. Obranca Bostonu Bruins sa už vrátil do zámoria, kde bude pokračovať sezóna NHL.

"Olympiáda v Soči bola úžasná. Ani som sa necítil ako v Rusku," povedal slovenský obor pre bostonglobe.com. Chára prišiel do dejiska ZOH ako prvý hráč z NHL, pretože bol na otváracom ceremoniáli vlajkonosičom slovenskej výpravy. "Každá olympiáda je špeciálna udalosť, ale táto bola naozaj výnimočná. Organizátori sa o nás veľmi dobre starali a mali sme perfektné podmienky. Stretol som veľa skvelých ľudí a veľkých osobností. Bola to skvelá skúsenosť," dodal Chára.

Pre 36-ročného hokejistu to bola možno posledná účasť na turnaji pod piatimi kruhmi. Nielen pre vek, ale isté nie je ani to, či vedenie NHL o štyri roky povolí hráčom z profisúťaže štart na ZOH 2018 v Kórejskej republike. "Nikdy neviete ako to dopadne. Ak sa Slovensko o štyri roky kvalifikuje a keď ešte budem vo forme, tak by som rád štartoval na olympiáde aj o štyri roky," dodal Chára.

Slováci v Soči vypadli po prehre s Českom v kvalifikácii o štvrťfinále a jeden z gólov strelil Jánovi Lacovi aj Chárov klubový spoluhráč David Krejčí. Ani on nemal veľa dôvodov na radosť, pretože jeho tím sa s turnajom rozlúčil len deň po Slovákoch po štvrťfinálovej prehre s USA. Do zámoria prišli Chára s Krejčím v piatok. "Prvé dni boli náročné. Museli sme sa opäť adaptovať na časový posun a cítil som ťažké nohy na tréningu," dodal Chára.

Zo Soči sa s medailami do Bostonu vrátili Kanaďan Patrice Bergeron, Švéd Loui Eriksson a Fín Tuukka Rask. Boston čaká do začiatku play off ešte 25 zápasov, najviac zo všetkých tímov NHL.