Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Tavares si zlomil prst, Torontu bude chýbať minimálne dva týždne

John Tavares. Foto: TASR/AP

Tavares prišiel do Toronta v lete 2018, s Maple Leafs podpísal sedemročný kontrakt na 77 miliónov dolárov. Predtým si deväť sezón obliekal dres New Yorku Islanders.

Toronto 18. októbra (TASR) - Hokejový klub NHL Toronto Maple Leafs sa minimálne dva týždne musí zaobísť bez svojho elitného centra Johna Tavaresa. Kapitán "javorových listov" si v závere stredajšieho zápasu s Washingtonom Capitals (3:4) zlomil prst.

Maple Leafs podľa nhl.com uviedli, že Tavaresa čaká dvojtýždňová liečba a po nej kontrola. Počas tohto obdobia tak príde o minimálne šesť zápasov. Dvadsaťdeväťročný kanadský útočník zaznamenal sedem bodov (3+4) v ôsmich zápasoch, v posledných štyroch dueloch sa zapísal do kanadského bodovania. S priemerným časom na ľade 18:10 min. je tretím útočníkom v Maple Leafs za Mitchellom Marnerom (19:44) a Austonom Matthewsom (18:53).

Tavares prišiel do Toronta v lete 2018, s Maple Leafs podpísal sedemročný kontrakt na 77 miliónov dolárov. Predtým si deväť sezón obliekal dres New Yorku Islanders.

Zykov si nezahrá 20 zápasov za porušenie antidopingového programu


Vedenie zámorskej hokejovej NHL suspendovalo ruského útočníka Vegas Golden Knights Valentina Zykova na 20 zápasov za porušenie antidopingového programu. Zykov podľa generálneho manažéra "zlatých rytierov" Georgea McPheea užil prípravky, ktoré neboli schválené klubom a vedenie o tom neinformoval.

"Sme z toho veľmi sklamaní, ale podporujeme antidopingový program. Bohužiaľ Zykov vedome užil neschválené suplementy, bol pozitívne testovaný, čo akceptujeme a trest podporujeme," povedal McPhee podľa nhl.com.

Zykov sa môže do kolotoča NHL vrátiť až 29. novembra v domácom zápase proti Arizone Coyotes. V siedmich zápasoch tejto sezóny zaznamenal dve asistencie. "Chcem sa ospravedlniť moje rodine, spoluhráčom, vedeniu Golden Knights a fanúšikom. Počas trestu budem na sebe tvrdo pracovať, aby som po návrate tímu pomohol," uviedol v stanovisku 24-ročný ruský hokejista. Zykov je druhým hráčom Vegas, ktorý porušil antidopingové pravidlá. Obranca Nate Schmidt vynechal pre rovnaný priestupok prvých 20 zápasov minulej sezóny.