Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Hokej

NHL: Hviezdami týždňa Panarin, Burns a Murray

Na snímke vpravo hráč Chicaga Artemij Panarin strieľa gól. Foto: TASR/AP

Panarin nazbieral osem bodov v troch dueloch.


New York 4. apríla (TASR) - Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali ľavý krídelník Chicaga Blackhawks Artemij Panarin, obranca San Jose Sharks Brent Burns a brankár Pittsburghu Penguins Matt Murray. Informoval oficiálny web ligy nhl.com.

Panarin nazbieral osem bodov v troch dueloch (3+5), čím pomohol "jastrabom" k dvom víťazstvám a postupu do play off. Všetkých osem bodov získal v posledných dvoch zápasoch v uplynulom týždni, keď zaznamenal dva štvorbodové večeri za sebou. V súboji s Winnipegom Jets (5:4 pp) mal bilanciu 2+2 a v zápase s Boston Bruins (6:4) strelil gól a pridal tri asistencie. Najproduktívnejší nováčik NHL strelil 28 gólov a zaznamenal 72 bodov.

Burns strelil jeden gól, zaznamenal šesť asistencií a bodoval vo všetkých štyroch zápasoch. V aktuálnej sezóne je najlepším strelcom spomedzi všetkých obrancov NHL, keď dal 27 gólov a v kanadskom bodovaní zadákov (74 bodov) je druhý za kapitánom Ottawy Senators Erikom Karlssonom.

Dvadsaťjedenročný brankár Penguins Matt Murray vychytal tri víťazstvá v troch štartoch s priemerom 1,95 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 92,9 percenta. V zápase s Buffalom Sabres (5:4 pp a sn) zaznamenal 26 zásahov, potom proti New Yorku Islanders (5:0) chytil 25 striel a tešil sa z prvého shutoutu v kariére a na záver zastavil 28 pokusov Philadelphie Flyers a prispel k víťazstvu 6:2.