Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Novinky z KHL: Kudroč opúšťa Avangard Omsk, Mezeia v Záhrebe nechcú

Kristián Kudroč Foto: TASR

Kudroč ukončil kontrakt po vzájomnej dohode s vedením klubu, Mezeiovi nepredĺžili zmluvu.

Omsk 16. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Kristián Kudroč, ktorý utrpel zranenie hlavy v prvej polovici augusta na predsezónnom turnaji v Astane, už nie je hráčom Avangardu Omsk. Kontrakt ukončil po vzájomnej dohode s vedením klubu. Informoval o tom oficiálny web ruského klubu.

"Profesionálni športovci nie sú imúnni voči zraneniam," konštatoval na klubovej stránke generálny manažér Viktor Šalajev a pokračoval: "Bohužiaľ, vážne zranenie Kristiána Kudroča, ktoré utrpel na predsezónnom turnaji v Astane, mu neumožnilo začať sezónu s družstvom. Po dlhom uvažovaní sme spoločne s Kristiánom došli k záveru, ukončiť našu spoluprácu. Ďakujeme mu za jeho prácu, želáme predovšetkým veľa zdravia a nové víťazstvá. Upozorňujem, že klub si všetky podmienky dohody s hokejistom a jeho liečením splnil a bude spĺňať v plnej výške."

Slovenský obranca sa zranil ešte 11. augusta na turnaji o Pohár prezidenta Kazachstanu. V 25. minúte zápasu medzi jeho tímom Avangard Omsk a Neftechimikom Nižnekamsk sa zrazil s protihráčom Jaroslavom Alševským. Po návrate na striedačku stratil vedomie, lekársky tím mu poskytol prvú pomoc a previezol ho do miestnej nemocnice. Oba kluby sa po nepríjemnom incidente dohodli na predčasnom ukončení stretnutia za stavu 1:1.

Tridsaťtriročný bek zostal na pozorovaní v Astane dlhšie než sa predpokladalo. Lekári mu povolili prevoz do Omska až po dvoch týždňoch, kde musel absolvovať opakované vyšetrenia. Neurochirurgovia vtedy stanovili liečbu na ďalšie tri až štyri týždne.

Kudroč začínal s hokejom v rodných Michalovciach. V Európe pôsobil vo švédskej (Södertälje, Brynäs, Frölunda) a fínskej (SaiPa, Ilves) najvyššej súťaži, odkiaľ z Ässät Pori pred sezónou 2012/2013 odišiel do KHL (Sibir Novosibirsk). V zámorí mal skúsenosti i s American Hockey League, kde si zahral za Springfield Falcons, Philadelphia Phantoms a San Antonio Rampage. V Národnej hokejovej lige si obliekol dresy Tampy Bay a Floridy Panthers.



Medveščak nepredĺži krátkodobú zmluvu s Mezeiom



Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Medveščak Záhreb nepredĺži kontrakt s Branislavom Mezeiom. Tridsaťštyriročný obranca podpísal s vedením klubu na začiatku sezóny zmluvu na 18 zápasov a na súpiske nahradil zraneného kanadského beka Shawna Bellea. Informoval o tom oficiálny web chorvátskeho klubu.

Branislav Mezei.
Foto: TASR/Milan Kapusta
Mezei prišiel na skúšku do Medveščaku koncom augusta a v prebiehajúcej sezóne nastúpil na osem zápasov. "Vzhľadom na to, že sa nám podarilo v stredu podpísať zmluvu s kanadským bekom Kinradom, rozhodli sme sa nevyužiť možnosť ponúkaného kontraktu s Branislavom Mezeiom. Všetkých osem obrancov máme k dispozícii a sú pripravení hrať. Mezeiovi prajeme veľa šťastia v ďalšej kariére a oceňujeme jeho prácu v našom klube," povedal pre klubový web športový riaditeľ Aaron Fox.

Mezei začínal s hokejom v Nitre, vo veku 17 rokov odišiel do zámoria, kde hral najskôr v OHL za Belleville Bulls. V ročníku 2000/01 po prvý raz okúsil NHL, keď v 42 dueloch v drese New York Islanders zaznamenal gól a štyri asistencie. V profilige hájil aj farby Floridy Panthers, v NHL celkovo odohral 240 zápasov s bilanciou 5 presných zásahov, 19 finálnych prihrávok a 311 trestných minút. Svoje účinkovanie v KHL začal v sezóne 2008/09 v tíme Barys Astana. Po "štáciách" v Plzni, Trenčíne, fínskom Espoo Blues a Pardubiciach sa vrátil do KHL vo farbách mužstva Lev Poprad. V ročníku 2012/13 si utvoril nové osobné rekordy v nadnárodnej súťaži, keď za Avtomobilist Jekaterinburg nastúpil na 51 stretnutí s bilanciou 8 gólov a 13 asistencií. V uplynulej sezóne hral za Viťaz Podoľsk (47 stretnutí, 4+4).