Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Brankár Melicherčík posilní HC Košice v novej sezóne

Marcel Melicherčík Foto: TASR/Milan Kapusta

Melicherčík pôsobil v uplynulom ročníku v českom Liberci, kde však po príchode Jána Lašáka z Trenčína nedostal veľa príležitostí.

Košice 24. júna (TASR) - Dres hokejového extraligistu HC Košice bude v budúcej sezóne obliekať aj Marcel Melicherčík. Vedenie slovenského šampióna podpísalo s 27-ročným brankárom ročný kontrakt.

Už siedmy titul majstra SR vychytala Košiciam v uplynulej sezóne dvojica Alexandr Hylák a Rastislav Staňa. V play off sa udomácnil na poste tímovej jednotky práve Staňa, ktorý však po sezóne zamieril do Sparty Praha. Na jeho miesto tak prišiel zvýšiť konkurenciu práve Melicherčík. "S Marcelom Melicherčíkom sme sa dohodli na ročnom kontrakte s opciou na ďalšiu sezónu. Mali sme vo výhľade viacerých gólmanov, ale sme radi, že sme sa dohodli na spolupráci práve s Marcelom. V mužstve budeme mať kvalitných brankárov, čo je pre sezónu, ktorá nás čaká, veľmi dôležité," cituje oficiálny web "oceliarov" slová generálneho manažéra Juraja Bakoša.

Melicherčík pôsobil v uplynulom ročníku v českom Liberci, kde však po príchode Jána Lašáka z Trenčína nedostal veľa príležitostí. V minulosti chytal na Slovensku v Poprade, s ktorým sa v sezóne 2011/2012 prebojoval až do finále play off extraligy, no v sérii s Košicami ťahal za kratší koniec. V Česku pôsobil krátko aj v Leve Praha a následne aj v pražskej Sparte. Proti svojmu bývalému klubu z Liberca sa predstaví v drese Košíc v hokejovej Lige majstrov, oba tímy majú v spoločnej skupine ešte aj fínsky Kärpät Oulu a nemecký Kölner Haie.