Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Kopecký si premiéru za Třinec predstavoval inak:Musím zlepšiť koncovku

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký pred premiérovým zápasom v drese Třinca Foto: Teraz.sk/Facebook

Slovák mal dlhý herný výpadok, pri prvom štarte cítil vo svojej hre ešte menšie rezervy.

Třinec 31. októbra (TASR) - Premiéru v drese Třinca si predstavoval inak. Slovenský hokejista a nová posila "oceliarov" Tomáš Kopecký strávil vo svojom prvom zápase v českej extralige na ľade dlhých 22 minút, dostal sa do niekoľkých sľubných pozícií, no bodovo sa nepresadil a jeho tím prehral v piatkovom dueli 15. kola doma s Karlovými Varmi 2:3.

Tridsaťtriročný krídelník nastúpil na svoj prvý súťažný zápas od májových MS v Ostrave. "Prekvapujúco som sa cítil veľmi dobre. Iba ten výsledok ma mrzí. Premiéru som si predstavoval inak," vyslovil sa Kopecký pre české médiá. V dueli sa prezentoval až šiestimi strelami, no bodový účet si na novom pôsobisku neotvoril. Naopak, v oslabení neustrážil pri žŕdke Zadražila, ktorý vsietil víťazný gól Karlových Varov. "Bol to ťažký zápas. Dostali sme prvý gól a hralo sa nám zle. Ale nemôžeme sa vyhovárať, musíme začať každý od seba, od detailov. Keď budeme hrať tak ako v tretej tretine, bude to dobré. Musíme hodiť prehru za hlavu a pripraviť sa na nedeľu," tvrdí.

Kopecký mal dlhý herný výpadok, pri prvom štarte cítil vo svojej hre ešte menšie rezervy. "Musím zapracovať na strele. Mal som ich veľa a aspoň z jednej musí byť gól. Napríklad v presilovke som trafil iba do brankára, to isté v oslabení," podotkol bývalý hráč Detroitu, Chicaga či Floridy. Třinecká šatňa bola po zápase dlho zavretá. "Porozprávali sme sa. Nemôžeme teraz hrať pekný hokej, musíme hrať účelne, aby sme vyhrávali 1:0 či 2:0," povedal dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, ktorý si v kabíne takisto vzal slovo.

S Třincom podpísal štvorročnú zmluvu, čo indikuje jeho definitívny návrat z NHL do Európy. "Po sezóne sa môžem vrátiť, ale viete, ako to je. Ak raz odídete do Európy, je veľmi ťažké vrátiť sa späť. NHL som ešte na sto percent neuzavrel, ale na 95 už asi áno," dodal Kopecký.