Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Nové kluby KHL budúcej sezóny sú známe

KHL Foto: internet

Celkový počet účastníkov profiligy tak stúpne na 31.

Moskva 30. apríla (TASR) - Vedenie nadnárodnej hokejovej KHL v stredu oficiálne potvrdilo, že novými klubmi v sezóne 2014/15 budú Soči, Lada Togliatti a Jokerit Helsinki. Celkový počet účastníkov profiligy tak stúpne na 31, v súťaži bude zastúpených deväť krajín. Diskutabilný je štart Spartaka Moskva, ktorý mal v závere uplynulej sezóny vážne finančné problémy.

Predbežný názov klubu z dejiska poslednej zimnej olympiády by mal byť Sočské Leopardy, hoci táto informácia nie je zatiaľ oficiálne potvrdená. Na domáce zápasy budú hráči nového tímu nastupovať buď v Šajba Aréne alebo v Ľadovom paláci Boľšoj.

Jokerit má silnú väzbu na Rusko, keď menšinovými majiteľmi sú oligarchovia Genadij Timčenko a Arkadij a Boris Rotenbergovci. Všetkých troch spája blízky vzťah k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi ako aj fakt, že po nedávnej anexii Krymu sa trio ocitlo na zozname postihnutých sankciami Európskej únie a USA.

Lada pôsobila v KHL do roku 2010, keď pre problémy so starou halou musel klub z Togliatti súťaž opustiť. Tím, ktorý sponzoruje ruská automobilka AvtoVAZ, bude od budúcej sezóne hrávať v novom domovskom stánku s kapacitou 6500 divákov.