Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Hokej

KHL: Hráčmi týždňa sa stali Masalskis, Larsen a Šumakov

Brankár Edgars Masalskis, archívne foto Foto: TASR/AP

Mená ocenených zverejnila oficiálna internetová stránka KHL.

Moskva 16. decembra (TASR) - Najlepšími hráčmi v poradí 15. týždňa základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy 2015/2016 sa stali brankár Lady Togliatti Edgars Masalskis, obranca Jokeritu Helsinki Philip Larsen a útočník Sibiru Novosibirsk Sergej Šumakov. Mená ocenených zverejnila oficiálna internetová stránka KHL.

Masalskis získal cenu pre najlepšieho brankára týždňa už druhýkrát v tejto sezóne. V uplynulých dvoch zápasoch pomohol Lade k dvom víťazstvám, pričom inkasoval v nich iba raz a dosiahol jedno čisté konto. Týždeň zakončil s úspešnosťou zásahov 98,53 percenta. Najlepším obrancom týždňa sa rovnako druhýkrát v sezóne stal Dán Larsen, ktorý v troch dueloch strelil dva góly, pridal k nim štyri asistencie, pripísal si až 12 striel a nazbieral aj štyri plusky. V súboji s Nižnekamskom strelil víťazný gól svojho tímu. Honor najlepšieho útočníka získal Šumakov, ktorý v dvoch víťazných zápasoch v drese Sibiru zaznamenal štyri góly a dva plusové body.

Ocenenie pre najlepšieho nováčika týždňa patrí útočníkovi Traktoru Čeľabinsk Semjonovi Afonasjevskému, ktorý si v dvoch súbojoch pripísal tri kanadské body (2+1) a tri plusky.