Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Hokejista Michal Hlinka dostal za zákrok na Brabenca dištanc 6 zápasov

Hokejista Dukly Trenčín Michal Hlinka, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ligová disciplinárka pozastavila hráčovi Dukly Trenčín Michalovi Hlinkovi činnosť na šesť zápasov za zákrok na útočníka HKM Zvolen Kamila Brabenca v piatkovom stretnutí 12. kola Tipsport Ligy.


Bratislava 20. októbra (TASR) - Disciplinárny senát hokejovej Tipsport Ligy pozastavil činnosť na šesť majstrovských stretnutí hráčovi Dukly Trenčín Michalovi Hlinkovi za zákrok na útočníka HKM Zvolen Kamila Brabenca.

Incident sa udial v piatkovom šlágri 12. kola najvyššej slovenskej súťaže, v ktorom Zvolen zdolal na domácom ľade Duklu 2:1. Hlinka päť sekúnd pred koncom duelu poslal českého útočníka k ľadu, Brabenec po nešetrnom zákroku putoval na vyšetrenie k lekárovi. Napokon sa vyhol vážnejšiemu zraneniu, keď vyviazol s natrhnutou perou a narazenou oblasťou krčnej chrbtice. Hlinka dostal za úder do hlavy a krku trest na 5 min.+DKZ, odobrali mu registračný preukaz a jeho zákrok následne ocenila aj ligová disciplinárka.

"Napriek tomu, že som hráč, ktorý hrá hokej s nasadením na hranici pravidiel, uvedomujem si, že zákrok, ktorým som atakoval K. Brabenca bol neférový, a za to sa Kamilovi verejne ospravedlňujem. Som presvedčený, že takéto zákroky do našej ligy nepatria a aj preto sa im určite v budúcnosti vyhnem," uviedol Hlinka vo vyhlásení zverejnenom na facebookovej stránke Tipsport Ligy.