Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovenskí hokejisti U18 prehrali na Turnaji V. Dzurillu aj s Nemeckom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenský repreznentačný výber prehral na turnaji tretí zápas a obsadil tak posledné miesto.

Piešťany 17. februára (TASR) - Piešťany 17. februára (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali aj vo svojom treťom zápase na Turnaji Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch, keď v sobotu podľahli rovesníkom z Nemecka 1:2 po samostatných nájazdoch. Na podujatí tak obsadili s jedným bodom posledné štvrté miesto. Predtým nestačili na Bielorusko (3:4) a Švajčiarsko (2:4). Víťazmi turnaja sa stali s ôsmimi bodmi Nemci.

Turnaj Vladimíra Dzurillu hráčov do 18 rokov - sobota:

Slovensko - Nemecko
1:2 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 31. Čajkovič (Hryzák, Kňažko) – 57. Valenti (Jentzsch, Wirt), rozh. nájazd Jentzsch. Rozhodovali: Jonák, Štefik – Kacej, M. Orolin (všetci SR), 234 divákov.

Zostava SR:
Vyletelka – M. Bučko, Dlugoš, O. Turan, Matej Ilenčík, Kňažko, A. Zekucia, J. Martiška, Česánek – Džugan, Michal Mrázik, Čajkovič – O. Okuliar, K. Kováčik, Paulíny – J. Nespala, Ferenyi, A. Hvizdoš – S. Čederle, Hryzák, Sarvaš


Viliam Čacho, tréner SR "18" (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Zápas hodnotím podobne ako tie predchádzajúce. Znova sme súpera prestrieľali a myslím si, že aj herne sme boli lepší ako súper, ale strelecká efektivita na turnaji bola jednoducho mizivá. Odohrali sme tri rovnaké vyrovnané zápasy, v ktorých sme boli strelecky vždy aktívnejší, len, bohužiaľ, naši strelci sa nepresadili."


Turnajové individuálne ocenenia:

Najlepší brankár: Mikita Talapila (Biel.)

Najlepší obranca: Mortiz Seider (Nem.)

Najlepší útočník: Kristián Kováčik (SR)



Konečné poradie: 1. Nemecko 8 bodov, 2. Bielorusko 6, 3. Švajčiarsko 3, 4. SR 1