Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

VIDEO: Dva mínusové body pre Hossu, Halák nesedel ani na striedačke

Na snímke fanúšik Montrealu Canadiens fandí svojmu tímu počas zápasu s Edmontonom Oilers vo štvrtok 29. októbra 2015 v Edmontone. Foto: TASR/AP

Prinášame výsledky a zostrihy najlepších akcií nočných zápasov NHL.

New York 30. októbra (TASR) - Hokejisti Chicaga prerušili v zámorskej NHL svoju štvorzápasovú víťaznú sériu. Obhajca titulu v noci na piatok podľahol na ľade Winnipegu 1:3, hoci na bránku súpera vyslal 46 striel. Až osem z nich smerovalo na Michaela Hutchinsona z hokejky slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorý sa ale bodovo nepresadil a do štatistík si zapísal iba dva mínusové body.

"Myslím, že nie sú nadšení, keď majú nastúpiť proti nám. Hráme fyzický hokej a sme všetci nabudení, keď sa proti nim postavíme," povedal Hutchinson. Kormidelník "jastrabov" Joel Quenneville videl u svojich zverencov zlepšenie. "Myslím, že sme vydali zo seba všetko. Vytvorili sme si viac príležitostí ako v predchádzajúcich zápasoch."

Hráči Islanders bez chorého slovenského brankára Jaroslava Haláka prehrali s Carolinou 2:3 po predĺžení. Halák nesedel ani na striedačke, zastúpil ho Nemec Thomas Greiss a na konto si pripísal aj asistenciu pri druhom góle domácich. O víťazný zásah "hurikánov" sa v predĺžení postaral obranca Ron Hainsey, ktorý prekonal Greissa strelou medzi betóny. "Keď som dostal puk, videl som, ako sa ich brankár posunul doprava. Vedel som, že ak ho rozhýbem na druhú stranu, mám šancu," povedal Hainsey. Útočník "ostrovanov" Frans Nielson bol s hrou svojho tímu nespokojný: "Nepáčilo sa mi ako sme dnes hrali. Jasné, že nevyhráme každý zápas, ale mali sme do duelu vložiť viac úsilia. Dokázali sme však vybojovať aspoň bod."

Edmonton v zostave s obrancom Andrejom Sekerom otočil v kanadskom derby s lídrom súťaže Montrealom nepriaznivé skóre 0:3 na 4:3. Dvoma gólmi sa pod to podpísal nemecký mladík Leon Draisaitl, ktorého len tesne pred zápasom povolali z farmy do prvého tímu a 62 sekúnd pred koncom strhol víťazstvo na stranu "olejárov". " Leon mal dlhý deň. Musel skoro vstávať a väčšinu z dňa precestoval. Urobil však skvelú prácu," pochválil Draisaitla jeho spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, ktorý si pripísal asistenciu pri víťaznom góle. Tréner hostí Michel Therrien bol po zápase sklamaný: "Odohrali sme skvelú prvú tretinu, ale druhú sme začali zle. Dostali sme, čo sme si zaslúžili."



Pittsburgh naplno bodoval v šiestom z uplynulých siedmich duelov, keď si doma poradil s Buffalom 4:3. Brankár "tučniakov" Jeff Zatkoff sa zaskvel 50 úspešnými zákrokmi. Duel mal špeciálnu príchuť pre trénera "šablí" Dana Bylsmu, ktorý v predchádzajúcich šiestich sezónach viedol práve Pittsburgh. Na štadióne pustili pred zápasom video s najlepšími momentmi, keď bol ešte Bylsma na lavičke Penguins. "Bolo to pekné privítanie. Som za to vďačný," vyjadril sa kormidelník Buffala.

Vancouver viedol desať minúť pred koncom zápasu o dva góly, nakoniec však podľahol domácemu Dallasu 3:4 po predĺžení. V ňom rozhodol kapitán Jamie Benn strelou z pravého kruhu. "Je dobré, že si veríme, ale nechceme z toho robiť zvyk. Radi by sme vyhrali už v riadnom hracom čase," uvedomuje si Benn. K víťazstvu "hviezd" prispel útočník Patrick Sharp dvoma gólmi: "Nebol to ideálny zápas. Naučili sme sa však, že sa nikdy nesmieme vzdať."

Hokejisti New Jersey triumfovali zásluhou dvojgólového Travisa Zajaca a trojbodového Kylea Palmieriho nad domácou Philadelphiou 4:1. "Toto je šialené. Niekedy je to jednoducho šťastný večer," tešil sa autor gólu a dvoch asistencií Palmieri, ktorého pochválil Zajac: "Stačilo mi položiť hokejku na ľad. Kyle prihrával perfektne a odohral skvelý zápas." V drese domáceho tímu sa prvýkrát v sezóne predstavil útočník Vincent Lecavalier a mal prsty v jedinom góle "letcov".

Hráči Colorada pretrhli štvorzápasovú šnúru prehier, keď zdolali domácu Tampu Bay 2:1. Útočník "lavín" Jerome Iginla asistoval pri oboch gólov a s 1233 bodmi sa dostal na 38. miesto historickej tabuľky bodovania NHL. Hostí podržal brankár Semjon Varlamov, ktorý pochytal 34 streleckých pokusov súpera. "Hrali sme dobre. Získali sme dva body, ktoré sú pre nás veľmi dôležité. Musíme aj naďalej hrať ako dnes," povedal dvojbodový Alex Tanguay. Tampa skórovala zásluhou Alexandra Killorna po 156 minútach. "Konečne sme strelili gól, ale mali sme omnoho viac šancí na skórovanie," hneval sa Killorn.

Hráči St. Louis vyhrali nad Anaheimom 2:1. O víťazný zásah sa postaral zadák Colton Parayko, ktorý sa so štyrmi gólmi dostal na čelo strelcov medzi obrancami. Pochvalu dostal aj od svojho trénera Kena Hitchcocka: "Hrá skvele, čo je pre nás dobre znamenie. Má pre náš tím veľký význam." Anaheim prehral druhý zápas v rade. "V tretej tretine sme si nevytvorili žiadnu šancu. Nevieme sa presadiť pri hre 5 na 5," sťažoval sa tréner "káčerov" Bruce Boudreau.

NHL - výsledky:

NEW YORK ISLANDERS - CAROLINA HURRICANES 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 9. Martin (Keddy, Cizikas), 33. Nielsen (Leddy, Greiss) - 16. McGinn (McClement, Gerbe), 55. Terry (J. Staal, E. Staal), 63. Hainsey (J. Staal). Brankári: Greiss - Ward, strely na bránku: 19:29, 11.494 divákov.

PHILADELPHIA FLYERS - NEW JERSEY DEVILS 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Góly: 36. L. Schenn (Lecavalier, B. Schenn) - 39. Zajac (Palmieri, Josefson), 42. Palmieri, 43. Zajac (Palmieri, Gelinas), 60. Greene. Brankári: Mason - Schneider, strely na bránku: 28:33, 19.241 divákov.

PITTSBURGH PENGUINS - BUFFALO SABRES 4:3 (2:2, 2:0, 0:1)

Góly: 1. Dupuis (Crosby, Lovejoy), 8. Hornqvist (Crosby, Määtä), 29. Lovejoy (Malkin), 35. Malkin (Honrqvist, Kessel) - 15. McGinn (Schaller, Ristolainen), 17. Deslauriers (O'Reilly, Ristolainen), 58. Moulson (O'Reilly, Legwand). Brankári: Zatkoff - Johnson, strely na bránku: 29:53, 18.415 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING - COLORADO AVALANCHE 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 36. Killorn (Hedman, Filppula) - 16. Tanguay (Iginla, MacKinnon), 34. MacKinnon (Iginla, Tanguay). Brankári: Bishop - Varlamov, strely na bránku: 35:26, 19.092 divákov.

ST. LOUIS BLUES - ANAHEIM DUCKS 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 27. Tarasenko (Lehterä, Ott), 51. Parayko (Rattie, Gomez) - 23. Lindholm (Perry, Bieksa). Brankári: Allen - Andersen, strely na bránku: 34:23, 16.904 divákov

WINNIPEG JETS - CHICAGO BLACKHAWKS 3:1 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 9. Wheeler (Little), 26. Ladd (Little, Perreault), 49. Scheifele (Ehlers, Myers) - 2. Kane (Panarin, Seabrook). Brankári: Hutchinson - Crawford, strely na bránku: 31:46, 15.294 divákov.

DALLAS STARS - VANCOUVER CANUCKS 4:3 pp (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)

Góly: 16. Sharp (Jokipakka, Spezza), 51. Demers (Oduya, Hemský), 56. Sharp (Klingberg, Jamie Benn), 63. Jamie Benn (Seguin) - 12. Burrows, 26. Edler (Weber, D. Sedin), 41. Vrbata (D. Sedin, H. Sedin). Brankári: Niemi - Miller, strely na bránku: 29:32, 17. 664 divákov.

EDMONTON OILERS - MONTREAL CANADIENS 4:3 (0:3, 1:0, 3:0)

Góly: 40. Draisaitl (Hall, Klefbom), 47. Davidson (Nurse, McDavid), 51. Pouliot (McDavid, Jakupov), 59. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Hall) - 10. Gallagher (Subban, Plekanec), 17. Mitchell (Smith-Pelly), 18. Galchenyuk (Markov, Flynn). Brankári: Talbot - Price, strely na bránku: 27:21, 16.839 divákov.

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 18:14 0 0 0 -2 8 0
Andrej Sekera (Edmonton) 22:18 0 0 0 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/