Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Švédskych hokejistov posilní na MS aj Adrian Kempe z Los Angeles

Adrian Kempe. Foto: TASR/AP

Podľa denníka Aftonbladet mal záujem reprezentovať aj Kempeho spoluhráč z LA Christian Folin, tréner národného tímu Rikard Grönborg ho však neoslovil.

Štokholm 20. apríla (TASR) - Švédska hokejová reprezentácia hlási pred MS v Dánsku dvanástu posilu z NHL. K národnému tímu sa po vyradení v play off pripojí Adrian Kempe, 21-ročný útočník Los Angeles Kings nastúpi budúci týždeň už na Švédskych hokejových hrách v Štokholme a Södertälje.

Podľa denníka Aftonbladet mal záujem reprezentovať aj Kempeho spoluhráč z LA Christian Folin, tréner národného tímu Rikard Grönborg ho však neoslovil. "Trom korunkám" už predtým sľúbili účasť na MS profiligisti Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg, Adam Larsson, Mika Zibanejad, Mikael Backlund či Gustav Nyquist.

Švédi sú jedným zo súperov Slovákov v kodanskej A-skupine MS, kde ich čakajú aj Bielorusi, Česi, Francúzi, Rakúšania, Švajčiari a Rusi. Severania sa stretli so zverencami Craiga Ramsayho dvakrát už v príprave, keď nastúpili ešte bez hráčov z NHL, v oboch prípadoch zvíťazili - v Norrköpingu 6:3 a v Oskarshamne hladko 7:1.