Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Hokej

VIDEO: Situácia SR sa na šampionáte komplikuje: Skokan si už nezahrá

Na snímke vľavo Dávid Skokan a lekár výpravy Ján Grauzel počas oficiálneho fotografovania na 81. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. V Kolíne nad Rýnom, 12. mája 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťosemročný útočník nastúpil na šampionáte v troch zápasoch, v ktorých si pripísal jeden kanadský bod za asistenciu a dva mínusové body.

Kolín 12. mája (TASR) - Na piatkovom tréningu slovenských hokejistov na MS zaberali naplno najprv všetci hráči, už aj s uzdraveným Jakubom Sujom a zraneným Dávidom Skokanom. Ten nehral proti Nemecku pre zranenie ruky, do ktorej ho v zápase s Dánskom trafil puk. Pre Skokana sa však tréning skončil predčasne a útočník si už v zostávajúcich zápasoch na šampionáte nezahrá.

"Nechcel som vypadnúť z rytmu, takže som išiel na ľad. Zistil som však, že ďalej už takto hrať nemôžem. Veľmi ma to bolí, nemôžem poriadne držať ani hokejku. S doktorom sme usúdili, že by nebolo rozumné riskovať ďalšie komplikácie. Po návrate na Slovensko preberieme ďalšie možnosti liečby," povedal Skokan.



Dvadsaťosemročný útočník nastúpil na šampionáte v troch zápasoch, v ktorých si pripísal jeden kanadský bod za asistenciu a dva mínusové body.

Lekár slovenského tímu Ján Grauzel naordinoval Skokanovi pokojný režim. "Dávid to má stále bolestivé po tom, čo dostal pukom. Nechceme to riešiť obstrekmi, aby sme mu nezhoršili stav. Preto sme sa dohodli, že bude mať pokojný režim a nebude trénovať ani zaťažovať ruku," uviedol Grauzel pre TASR. Trénerom bude na sobotný zápas s Ruskom (o 16.15) k dispozícii útočník Jakub Suja, ktorý sa už po viróze cítil dobre a s mužstvom naplno trénoval.


Na snímke Dávid Skokan prichádza medzi novinárov počas voľného dňa na MS v ľadovom hokeji v Kolíne nad Rýnom 11. mája 2017.
Foto: TASR/Michal Svítok