Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Martin natiahol sériu prehier, Skalici podľahol 3:4

Na snímke gólová radosť hráčov Skalice, archívna snímka Foto: TASR/ Pavol Ďurčo

Domáci Galamboš dostal za faul na Gründlinga trest 5+DKZ.

Martin 14. októbra (TASR) - Martin sa po šiestich prehrách za sebou dostal do hernej krízy. Tá trvala aj v úvode duelu so Skalicou. Rýchli a pohybliví Záhoráci využili nekoncentrovanosť domácich a už v 6. minúte viedli dvojgólovým rozdielom. Najskôr po krásnej kombinácii otvoril skóre v 3. minúte Vaškovič a následne potrestal Gründling vylúčenie Finsterleho. O tridsať sekúnd nato však znížil kanonier domácich Markovič. Aj v ďalších minútach udávali tón hry hostia a na Čecha pálili ako na strelnici. V 10. minúte stálo pri domácich šťastie, keď Stloukal trafil len pravú žŕdku martinskej bránky. Mountfield síce následne pridal, do konca prvej tretiny sa však skóre nezmenilo.

Priebeh zápasu:

Po "umývaní hláv" v domácej kabíne Martin v druhej tretine výrazne ožil a už na začiatku vyrovnal, keď chybu Romančíka po odrazenom puku od zadného mantinelu využil už v deviatej sekunde Markovič - 2:2. Obraz hry sa potom výrazne zmenil. Domáci útočili, hostia sa bránili. Brankár hostí Romančík viackrát podržal svojich spoluhráčov, navyše od 32. minúty sa hostia ubránili aj 85-sekundovej presilovke o dvoch hráčov. O tri minúty neskôr za faul pri mantineli na Gründlinga inkasoval Galamboš trest 5+DKZ. Výrazne otraseného obrancu Záhorákov zdravotná služba previezla do nemocnice. Následne sa naskytla hosťom možnosť presilovky o dvoch hráčov a Štumpf v 39. minúte prinavrátil Skaličanom vedenie.

Aj v tretej tretine sa bolo na čo pozerať. V 47. minúte Važan vo vyloženej príležitosti prestrelil a na druhej strane sa opäť potvrdilo známe nedáš - dostaneš. Vzápätí sa predviedol Stloukal a zaistil hosťom opäť dvojgólové vedenie. O dve minúty sa Važan predsa len presadil a strelou švihom spomedzi kruhov znížil na 3:4. Ďalšie minúty už zvládli hostia s výborne chytajúcim Romančíkom veľmi dobre, udržali si jednogólový náskok a v Turci zaslúžene zvíťazili.

MHC Mountfield Martin - HK 36 Hant Skalica 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly:
6. Markovič, 21. Markovič (Ďatelinka, Galamboš), 49. Važan (Illo, Suja) - 4. Vaškovič (Stloukal, Školiak), 6. Gründling (Stloukal, Školiak), 39. Štumpf (Stloukal, Školiak), 47. Stloukal (Mikéska, Jurík). Rozhodovali: Jura - Korba, Rovenský, vylúčení: 2:10 na 2 min., navyše Galamboš (Martin) 5+DKZ za napadnutie do oblasti hlavy a krku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1500 divákov.

Hlasy po zápase:

Daniel Babka, tréner Martina: "Vedeli sme, že Skalica sa v poslednom čase výrazne zlepšila. Snažili sme sa hráčov na súpera dobre pripraviť. Žiaľ, v úvode sme dvakrát inkasovali. Po oddychovom čase sme sa do zápasu vrátili a vyrovnali. Potom sme mali enormný tlak, ale vyšli sme naprázdno. Naopak hostia sa dostali opäť do vedenia. V tretej tretine sme sa snažili streliť tretí gól a vyrovnať, ale inkasovali sme. V závere sme síce vyvinuli veľkú snahu, ale proti výbornému Romančíkovi sme sa už nepresadili. Doplácame na streleckú nemohúcnosť viacerých hráčov."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Po dvoch nešťastných a tesných prehrách sme chceli konečne zabodovať. Vyšiel nám úvod, viedli sme 2:0. Domáci sa po prvom strelenom góle dostali na koňa a hra sa vyrovnala. Potom sme opäť inkasovali lacný gól a Martin vyrovnal. Slúži ku cti všetkým hráčom, že to nezabalili. Ubránili sme veľmi veľa oslabení, presadili sa aj v útoku, a tak musím pochváliť celé mužstvo."