Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Handzuš skóroval, Hossa prihrával, ale Chicago s Minnesotou prehralo

Michal Handzuš strieľa gól vo štvrtom zápase semifinále Západnej konferencie proti Minnesote Wild. Foto: TASR/AP

V ďalšom stretnutí v noci na sobotu triumfoval New York Rangers presvedčivo na ľade Pittsburghu Penguins.

New York 10. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti v drese Chicaga Michal Handzuš a Marián Hossa si síce vo štvrtom zápase semifinále Západnej konferencie proti Minnesote Wild vylepšili kanadské bodovanie, ale Blackhawks prehrali 2:4.

Minnesota, ktorá v play off ešte doma neprehrala, tak vyrovnala stav série na 2:2 na zápasy. V ďalšom stretnutí v noci na sobotu triumfoval New York Rangers presvedčivo na ľade Pittsburghu Penguins 5:1 a znížil stav semifinálovej série vo Východnej konferencii na 2:3 na zápasy.

V hale Xcel Energy Center dokázala domáca Minnesota dať "čiernym jastrabom" štyri góly v druhom stretnutí v rade. Na úvodne dva zásahy "divochov" v zápase ešte Blackhawks vždy našli odpoveď. Najprv na gól Justina Fontaina z 8. minúty reagoval po rýchlom brejku a prihrávke Hossu Patrick Sharp. Zásah Jasona Pominvilla z úvodu druhej tretiny zmazal Handzuš po šikovne tečovanej strele Brenta Seabrooka od modrej čiary a nedal Iľjovi Bryzgalovovi šancu. Pri tomto zásahu si ôsmu asistenciu v play off zapísal Hossa, ktorý dal v nadstavbovej časti v desiatich dueloch aj dva góly. Rozdiel medzi Chicagom a Wild urobil v štvrtom zápase až tretí zásah domácich, o ktorý sa v 28. minúte postaral Nino Niederreiter. Dôležitý triumf Wild spečatil v 44. minúte počas presilovej hry Jared Spurgeon.

Galéria: Momentky zo zápasov NHL





V hale Consol Energy Center sa mohli stať hokejisti Pittsburghu prvými finalistami vo Východnej konferencii, ale nevyužili výhodu domáceho prostredia. Prvou hviezdou večera sa stal útočník newyorských jazdcov Derick Brassard, ktorý zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. Rangers nasmeroval za šiestym zápasom série do Madison Square Garden už v 10. minúte útočník Chris Kreider, ktorý využil hru v početnej prevahe. O šesť minút viedli hokejisti z New Yorku už o dva góly, keď sa trafil po prvý raz Brassard. Jevgenij Malkin síce potom pokazil švédskemu gólmanovi Henrikovi Lundqvistovi radosť z čistého konta, ale to bolo zo strany Pittsburghu všetko. Dôležité momenty sa zrodili v závere druhej časti hry, keď Rangers dali ďalšie dva góly v rozpätí päťdesiatich sekúnd a zvýšili na 4:1. Najskôr sa po druhý raz zapísal medzi úspešných strelcov Brassard a potom v presilovej hre uspel strelou od modrej čiary Ryan McDonagh. Do prázdnej bránky Penguins potom uzavrel konečné skóre ďalší obranca Kevin Klein.

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie, 5. zápas
Pittsburgh - NY Rangers 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Góly: 24. Malkin (Letang) - 10. Kreider (McDonagh, Richards), 16. Brassard (Zuccarello, Pouliot), 28. Brassard (Stralman, Zuccarello), 29. McDonagh (Zuccarello, Brassard), 58. Klein (Kreider, Nash). Brankári: Fleury - Lundqvist, strely na bránku: 32:35. Diváci: 18.633.
/stav série: 3:2/



semifinále Západnej konferencie, 4. zápas
Minnesota - Chicago 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Góly: 8. Fontaine (Cooke), 24. Pominville (Suter, Parise), 28. Niederreiter (Coyle, Spurgeon), 44. Spurgeon (Koivu, Suter) - 20. Sharp (HOSSA, Rozsíval), 27. HANDZUŠ (Seabrook, HOSSA). Brankári: Bryzgalov - Crawford, strely na bránku: 31:20. Diváci: 19.405.
/stav série: 2:2/


Slováci v akcii:
Michal Handzuš (Chicago) 12:13 1 0 1 1 2 0
Marián Hossa (Chicago) 19:17 0 2 2 1 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/