Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Do Slovana prišiel ďalší Kanaďan Louis Leblanc

Na archívnej snímke Louis Leblanc (vpravo)a slovenský hokejista Tomáš Jurčo. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Leblanc vie hrať na poste stredného útočníka i na krídle. Uplynulú sezónu strávil v nižšej AHL v drese Norfolku a v 71 zápasoch nazbieral 29 bodov.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Do tímu slovenského zástupcu v Kontinentálnej hokejovej lige prišiel ďalší Kanaďan Louis Leblanc. Spolu s krajanom Francisom Parém by sa mohli predstaviť už v stredajšom domácom zápase proti Barysu Astana, no tréner Miloš Říha ešte nevie, či ich zaradí do zostavy.

"Dnes prišli dvaja Kanaďania. Ešte však neviem, akú majú formu. Leblanca som ešte nevidel, Parého som videl dnes na tréningu. Je to ten hráč, ktorého som videl pred dvomi rokmi v Magnitogorsku. Silný na puku, ide do predbránkového priestoru a vie dať gól," povedal Říha po pondelňajšom víťazstve nad Avtomobilistom Jekaterinburg 4:3 pp a sn.

O tom, či si kanadská dvojica zahrá už proti Astane tréner ešte nerozhodol, no verí, že jej príchod zvýši konkurenciu v tíme a bude prínosom. "Uvidíme, kam ich zaradíme, ešte neviem, či budú hrať v stredu. Vytvorila sa konkurencia a verím, že to bude iba plus. Uvidíme, ako sa k tomu postavia hráči, ktorí sa už dostávajú do formy a pracujú na tom, čo chceme. Bude veľmi ťažké niekoho vymeniť. Na druhej strane sa však nemusíme báť zranení a straty formy," pokračoval.

Ohľadom možného príchodu skúseného obrancu Ľubomíra Višňovského nemá Říha zatiaľ žiadne novinky. "Nemám žiadne informácie," dodal.

Dvadsaťštyriročný Leblanc vie hrať na poste stredného útočníka i na krídle. V roku 2009 si ho vybral v prvom kole draftu z celkovo 18. miesta Montreal Canadiens. V jeho drese nastúpil na 50 zápasov v NHL, v ktorých zaznamenal 10 bodov (5+5). Uplynulú sezónu strávil v nižšej AHL v drese Norfolku a v 71 zápasoch nazbieral 29 bodov.