Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

Čiliak zatiaľ trest nedostal. Zväz odmieta reprezentačný dištanc

Na snímke hokejový brankár Slovenska Marek Čiliak, archívna snímka Foto: TASR/Martin Baumann

DK SZĽH udelila Čiliakovi takýto trest podľa pondelňajšieho vydania denníka Šport za ohováranie slovenského hokeja v médiách.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) zatiaľ neudelila Marekovi Čiliakovi žiadny trest. Brankár Komety Brno čelí zákazu reprezentovať Slovensko do konca prebiehajúcej sezóny.

DK SZĽH udelila Čiliakovi takýto trest podľa pondelňajšieho vydania denníka Šport za ohováranie slovenského hokeja v médiách. "Nie je pravdou, že Marek Čiliak dostal od Disciplinárnej komisie SZĽH akýkoľvek trest. DK SZĽH tento prípad dočasne pozastavila," informoval TASR hovorca SZĽH Tomáš Štulajter.

Čiliak patrí do veľkej skupiny bývalých aj súčasných slovenských reprezentantov, ktorí sa odmietli zúčastňovať na reprezentačných akciách. Dôvodom sú voľby prezidenta SZĽH, ktoré podľa bojkotujúcich neprebehli v súlade s fair play. Súčasný zväzový šéf Igor Nemeček v nich zdolal jediného protikandidáta Richarda Lintnera. Vzhľadom na túto situáciu má sťaženú prácu aj nový reprezentačný kormidelník Zdeno Cíger, ktorý rieši problémy s tvorbou kádra pre blížiaci sa Nemecký pohár.