Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Čiernik je v Augsburgu spokojný, ostane aj budúcu sezónu

Ivan Čiernik Foto: TASR

Čiernik prišiel do Augsburgu pred sezónou 2013/2014 z konkurenčného Hannoveru a okamžite sa stal jedným z lídrov mužstva.

Augsburg 11. marca (TASR) - Slovenský hokejový útočník Ivan Čiernik zostane v kádri nemeckého tímu Augsburger Panther aj v sezóne 2014/2015. S 20 gólmi najlepší strelec a s 45 bodmi najproduktívnejší hráč mužstva predĺžil s vedením klubu DEL zmluvu o ďalší rok. V utorok o tom informovala oficiálna internetová stránka "panterov".

Čiernik prišiel do Augsburgu pred sezónou 2013/2014 z konkurenčného Hannoveru a okamžite sa stal jedným z lídrov mužstva. S bilanciou 20+25 patrí medzi najproduktívnejších hráčov ligy. Tridsaťšesťročný krídelník pôsobí v Nemecku už ôsmu sezónu, v dresoch Wolfsburgu, Kolína, Hannoveru a teraz Augsburgu odohral v DEL dokopy 462 zápasov, pričom si drží priemer približne bod na zápas.

"Moja rodina sa cíti v Augsburgu spokojná, synovia tu môžu navštevovať medzinárodnú školu a hrajú aj za mládežnícke tímy AEV. Tieto faktory boli pre mňa rozhodujúce. Navyše mám pocit, že zodpovední v danom momente poskladali skutočne konkurencieschopný káder a ja rád zostávam jeho súčasťou," vyslovil sa pre klubovú webstránku Čiernik, ktorý má na konte 66 reprezentačných štartov (17 gólov). "Ivan Čiernik je obohatením pre každý klub, takého kanoniera, akým je on, by brali všetky tímy. Sme šťastní, že môžeme ďalej stavať na jeho streleckých kvalitách," vyjadril sa na margo predĺženia spolupráce tréner Augsburgu Larry Mitchell.