Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

VIDEO: Chára knokautoval bitkára jednou ranou do brady, pozrite sa ako

Kapitán Bostonu Zdeno Chára (vľavo) Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca málovídaným spôsobom spacifikoval útočníka hostí Cedrica Paquettea, ktorému to však nestačilo a tak ho kapitán "medveďov" musel schladiť ešte raz.

Boston 14. januára (TASR) - Hoci Zdeno Chára v noci na stredu pri víťazstve Bostonu nad Tampou Bay (4:3) nebodoval, po zápase sa o ňom veľa hovorilo. Slovenský hokejový obranca totiž málovídaným spôsobom spacifikoval útočníka hostí Cedrica Paquettea, ktorému to však nestačilo a tak ho kapitán "medveďov" musel schladiť ešte raz.

Chára v tretej tretine narazil za bránkou súperovho obrancu Matta Carla, čo išiel pomstiť jeho spoluhráč Paquette. Po krátkej strkanici robustný slovenský zadák knokautoval mladíka Tampy jednou ranou do sánky, po ktorej zostal Paquette ležať na ľade.



Chára, ktorý sa v NHL už rok nepobil, dostal 2 minúty za narazenie Carlea na mantinel a ďalších 2+2 za hrubosť. Paquette inkasoval iba dve za hrubosť, takže vybojoval pre svoj tím dvojitú presilovku.

"Súper tvrdo bojoval," povedal Chára v reakcii na otázky zámorských reportérov, či "blesky" zámerne zvolili provokácie a fyzický štýl hry: "Majú dobré mužstvo. V pondelok sa im zápas nevydaril, tak teraz bojovali o dušu, rovnako ako my."

Paquette si napriek prvému K.O. nenechal povedať. Dve sekundy pred koncom duelu našiel znova odvahu a opäť sa pobil s najvyšším mužom NHL. Chára mu tak znova "naložil" a dostal ďalších 2+2 min za hrubosť, rovnako ako útočník Lightning. Ten si nabudúce dobre rozmyslí, či bude dráždiť slovenského beka.

"Neviem, čo si ten chalan myslel, ale so 'Zedom' sa predsa nezahráva," komentoval domáci útočník Brad Marchand nerovný súboj Paquetta s Chárom. "Do niektorých hráčov sa môžete pustiť, do iných však nie. Ak sa rozhodnete vyzvať Zdena, musíte počítať s nepríjemnými konzekvenciami. Paquette prvýkrát schytal poriadne tvrdý úder, no nestačilo mu to a znova do neho zabŕdol. Asi zabudol, že sme boli trikrát lepší ako oni," dodal pre nesn.com.