Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Brust zo Slovana sa stal najlepším brankárom týždňa v KHL

Na snímke brankár Slovana Barry Brust vyráža puk v stretnutí hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 28. septembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Nováčikom týždňa v KHL je mladý útočník Dinama Moskva Kirill Pilipenko.

Moskva 19. októbra (TASR) - Barry Brust zo Slovana Bratislava sa stal najlepším brankárom uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Vedenie súťaže zaradilo Kanaďana medzi Hráčov týždňa vďaka dvom čistým kontám v dueloch na ľade Ak Bars Kazaň (1:0) a doma s Jugrou Chanty-Mansijsk (6:0). Pre Slovan to boli jediné dva zápasy v hodnotenom období.

Najlepším obrancom týždňa sa stal Sami Lepistö zo Salavatu Julajev Ufa. Jeho tím si pripísal tri víťazstvá, fínsky zadák k tomu prispel štyrmi bodmi (2+2) a šiestimi "pluskami". Za najlepšieho útočníka vyhlásili Sergeja Mozjakina z Metallurgu Magnitogorsk, ktorý si v štyroch vystúpeniach pripísal 9 bodov (5+4).

Nováčikom týždňa v KHL je mladý útočník Dinama Moskva Kirill Pilipenko. Vo svojich úvodných dvoch dueloch v nadnárodnej súťaži zaznamenal dva body s priemerným časom na ľade viac ako 10 minút.