Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Brankár Rastislav Staňa trénuje s Košicami

Na snímke slovák Rastislav Staňa (CSKA). Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťštyriročný Staňa odohral ostatných päť sezón v Kontinentálnej hokejovej lige.

Košice 22. januára (TASR) - Aktuálny líder extraligovej tabuľky HC Košice má záujem o angažovanie hokejového brankára Rastislava Staňu. Informuje o tom oficiálny web klubu.

Staňa, ktorý počas minulého týždňa nútene ukončil svoje pôsobenie v CSKA Moskva, sa v stredu zapojil do tréningového procesu HC Košice. "Máme záujem angažovať Rasťa v našom tíme, dohodli sme sa že sa pripojí k mužstvu do tréningového procesu. Chceli by sme to spolu s Rasťom vyriešiť do konca týždňa, pochopiteľne o všetkom vás budeme ihneď informovať," povedal pre stránku HC Košice generálny manažér klubu Juraj Bakoš.

Brankárska jednotka Košičanov Alexandr Hylák momentálne absentuje pre svalové zranenie a šancu v prvom tíme tak dostáva mladík Dominik Riečický.

Tridsaťštyriročný Staňa odohral ostatných päť sezón v Kontinentálnej hokejovej lige. Najskôr strávil tri sezóny v Čerepovci, odkiaľ sa v lete 2011 presunul do armádneho tímu CSKA Moskva. V aktuálnej sezóne nastúpil do 25 zápasov, v ktorých zaznamenal 92,5-percentnú úspešnosť zásahov.