Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Bergeron, Kopitar a Toews sú nominovaní na Selkeho trofej

Anže Kopitar (Los Angeles Kings), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks) a Patrice Bergeron (Boston Bruins) Foto: TASR/AP

Bostonský stredný útočník Bergeron triumfoval v ankete v sezóne 2011/12.

New York 24. apríla (TASR) - Trofej Franka J. Selkeho pre najlepšie brániaceho útočníka získa v zámorskej NHL jeden z trojice Patrice Bergeron (Boston Bruins), Anže Kopitar (Los Angeles Kings) a Jonathan Toews (Chicago Blackhawks). Prvenstvo v ankete obhajuje kapitán Chicaga Toews, pre ktorého je to celkovo tretia nominácia za posledné štyri roky. Dvadsaťpäťročný Kanaďan bol v uplynulej základnej časti piatym najlepším centrom v úspešnosti na vhadzovaniach. V klubovom hodnotení plus/mínus bodov mu patrila druhá priečka (+26 bodov).

Bostonský stredný útočník Bergeron triumfoval v ankete v sezóne 2011/12. Už niekoľko rokov patrí medzi najlepších hráčov na vhadzovaniach, v aktuálnom ročníku ich celkovo vyhral 1015, čo bol najlepší výsledok za posledných sedem sezón. V hodnotení plus/mínus bol po základnej časti súťaže celkovo druhý (+38).

Kopitar je vôbec prvým hráčom Los Angeles, ktorý je nominovaný na zisk prestížneho ocenenia. Spomedzi hráčov z prvej tridsiatky kanadského bodovania strávil v oslabeniach na ľade najviac minút. Odohral všetkých 82 duelov "regular season", v hodnotení plus/mínus bodov bol štvrtý najlepší (+34).