Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Hokej

Aj v druhý deň turnaja V. Dzurillu triumfy slovenských výberov

Tréner Ernest Bokroš (vzadu uprostred) hovorí k hráčom v zápase Slovensko 19 - Švajčiarsko 18 počas Turnaja Vlada Dzurillu hráčov do 18 rokov, 6. februára 2015 v Piešťanoch. Foto: TASR

V Piešťanoch pokračoval turnaj Vladimíra Dzurillu ďalšími zápasmi aj v piatok.

Piešťany 6. februára (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 19 rokov zvíťazili aj vo svojom druhom vystúpení na Turnaji V. Dzurillu v Piešťanoch. V piatok zdolali v Easton aréne o rok mladší výber Švajčiarska jednoznačne 6:2. V slovenskom drese zažiaril Matej Paločko, ktorý strelil hetrik a pridal k nemu aj jednu asistenciu. Zverenci trénera Ernesta Bokroša vo štvrtok na úvod podujatia rozdrvili nemeckú "osemnástku" 12:4.

Uspela aj slovenská "osemnástka", ktorá si poradila s rovesníkmi z Nemecka 2:0. Oba góly SR dal útočník Radovan Bondra, člen bronzového tímu z nedávnych MS hráčov do 20 rokov v Kanade. Tím vedený trénerom Antonom Bartánusom si tak v Piešťanoch pripísal druhú výhru a v sobotu o 14.30 h sa stretne so slovenskou 19-kou v súboji o celkové prvenstvo na podujatí.


Turnaj V. Dzurillu - piatok:
Slovensko "19" - Švajčiarsko "18" 6:2 (3:0, 1:2, 2:0)

Góly: 7. Florek (König, Michalčin), 8. Paločko (Huňa, Meliško), 14. Florek (Michalčin, Pospíšil), 21. Huňa (Paločko, Holešinský), 47. Paločko (Pospíšil), 58. Paločko - 24. Stemer (Forrer, Impose), 30. Impose. Rozhodovali: M. Novák, Štefik - Stanzel, Sčensný, vylúčení: 8:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 117 divákov.

SR "19": Škorvánek – Meliško, Kuzmín, M. Moravčík, Vidovič, Kleinedler, Michalčin, Mihalko, M. Pokorný – Matej Paločko, Holešinský, Huňa – Š. Petráš, M. Surový, J. Tatár – D. König, K. Pospíšil, Florek – M. Sloboda, O. Pataky, Andrisík.

Ernest Bokroš, tréner SR "19": "Máme za sebou dve hladké víťazstvá, no v súčasnej piešťanskej konfrontácii je pre nás rozhodujúce, že si môžeme ešte pred ďalšou sezónou poriadne preveriť adeptov prichádzajúcich do úvahy na zaradenie do projektu SR 20. Kým v auguste chlapci sú ešte len v rozbehu, ktorý niekomu trvá dlhšie, inému kratšie, v tejto fáze sú v plnej sile a forme. Pravda, teší nás, že so súpermi, s ktorými sme to mávali v minulosti o čosi ťažšie, nám to teraz ide nejako jednoduchšie, bez väčších problémov. Naši zverenci sú o čosi urastenejší, ale je dobré, že vedia svoje fyzické prednosti správne využiť. Sobotňajší záverečný zápas turnaja proti o rok mladším slovenským reprezentantom bude súbojom o celkové prvenstvo, ktoré obhajuje 'osemnástka' SR z posledných dvoch ročníkov. Určite to nebude modelované stretnutie, to si môžeme zahrať inokedy, nie na turnaji. Budeme hrať naplno, aby sme čo najviac preverili mladíkov súpera, aby kolega Anton Bartánus mal čo najobjektívnejší obraz pre záverečné ladenie na aprílový svetový šampionát vo Švajčiarsku."



Slovensko "18" - Nemecko "18" 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 40. Bondra (Hatala, Valent), 54. Bondra (Horváth, Vadovič). Rozhodovali: Baluška, Stano - Orolin, Tvrdoň (všetci SR), vylúčení: 6:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 165 divákov.

SR "18": V. Cibulka – Hatala, Vadovič, M. Bodák, Kolesár, Michal Roman, Zeleňák, D. Trška, Fehérváry – M. Murín, Pe. Valent, R. Bondra – Lešťan, Sádecký, Solenský – Pa. Hrehorčák, Oško, Struška – P. Horvath, Miloš Roman, M. Hecl


Zostávajúci program turnaja V. Dzurillu v Piešťanoch:
sobota 7. februára:
11.00 Švajčiarsko "18" - Nemecko "18"
14.30 Slovensko "18" – Slovensko "19"