Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Weiss má v Katare nového trénera, Lekhwiyu povedie Belmadi

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml., v súčasnosti hráva za Lekhwiya SC (Katar). Foto: TASR/Martin Baumann

Dánsky kouč Michael Laudrup sa s klubom nedohodol na pokračovaní spolupráce.

Dauha 19. júna (TASR) - Tím katarského futbalového šampióna Lekhwiya SC, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentant Vladimír Weiss, má od piatku nového trénera. Ako informovala agentúra Reuters, dánsky kouč Michael Laudrup sa s klubom nedohodol na pokračovaní spolupráce a vo funkcii ho tak nahradí Djamel Belmadi.

Pre 40-ročného Alžírčana to bude návrat do Dauhy, keďže v klube pôsobil už predtým a Lekhwiyu v rokoch 2011 a 2012 priviedol k zisku dvoch majstrovských titulov. "Rozhodli sme sa, že práve on bude tým správnym mužom, ktorý povedie mužstvo v ďalšej sezóne," povedal hovorca klubu Saleh Moussa.

Belmadi po odchode z Lekhwiye pôsobil pri národnom tíme Kataru. S B-mužstvom vyhral Majstrovstvá západoázijských futbalových federácií, potom postúpil do A-tímu, s ktorým v roku 2014 vyhral Gulf Cup. V kvalifikácii na Ázijský pohár však Katar pod jeho vedením zaznamenal tri nečakané prehry a Belmadi na to doplatil stratou miesta.

Lekhwiya pod taktovkou Laudrupa vyhrala domácu ligu i pohár, v auguste ju čaká štvrťfinálový dvojzápas ázijskej Ligy majstrov proti saudskému klubu Al-Hilal.