Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

V Miláne privítali novú posilu Paquetu, čaká ho lekárska prehliadka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Paqueta reprezentoval Brazíliu v dvoch zápasoch a môže hrať na poste stredového záložníka ako aj v útoku.

Miláno 9. decembra (TASR) - Predstavitelia talianskeho klubu AC Miláno privítali v nedeľu brazílskeho futbalistu Lucasa Paquetu. Ten prišiel do Milána spečatiť svoj prestup. Uviedli to talianske médiá.

Predstavitelia klubu Serie A súhlasili s odstupným vo výške 35 miliónov eur za brazílskeho reprezentanta, ktorý obliekal dres Flamenga už od desiatich rokov. Z tejto čiastky dostane 70 percent klub, zvyšok sa rozdelí medzi hráča a brazílsku futbalovú federáciu. "Som veľmi šťastný, že som tu. Vybral som si Miláno pre jeho históriu," povedal Paqueta novinárom na letisku. V uplynulej sezóne brazílskej ligy strelil Paqueta 10 gólov a Flamengu pomohol k druhému miestu. "Ja budem až do smrti fandiť tomuto klubu," povedal 21-ročný futbalista.

Paqueta reprezentoval Brazíliu v dvoch zápasoch a môže hrať na poste stredového záložníka ako aj v útoku. S talianskym klubom sa dohodol na päťročnej zmluve v hodnote 1,5 milióna eur za sezónu. Na začiatku týždňa sa podrobí lekárskej prehliadke. Informácie priniesla agentúra AFP.