Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Trinidadčan Nakhid chce kandidovať na post prezidenta FIFA

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

O post prezidenta FIFA sa s určitosťou bude uchádzať aj terajší šéf UEFA a majster Európy z roku 1984 Francúz Michel Platini.

Zürich 12. augusta (TASR) - Bývalý futbalový reprezentant Trinidadu a Tobago David Nakhid chce kandidovať na post prezidenta FIFA. Z Libanonu, kde šéfuje futbalovej akadémii, sa vrátil do Karibiku, aby získal podporu vedenia národného zväzu.

"Rozhodol som sa vstúpiť do ringu a uchádzať sa o post šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie. Som optimistom a verím, že sa mi podarí získať podporu od piatich členských krajín FIFA," citovala slová Nakhida agentúra Reuters.

O post prezidenta FIFA sa s určitosťou bude uchádzať aj terajší šéf UEFA a majster Európy z roku 1984 Francúz Michel Platini. Na budúci pondelok oficiálne oznámi svoju kandidatúru bývalý viceprezident FIFA Juhokórejčan Chung Mong-joon.

Kandidovať by mal aj jordánsky princ Ali bín Al-Hussein, ktorý v májových voľbách prehral so Švajčiarom Seppom Blatterom. Ten pár dní po svojom znovuzvolení rezignoval na svoj post po vypuknutí rozsiahleho korupčného škandálu.