Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Tréner Rakúska Koller o dueli so Slovákmi: Chceme dobrý výsledok

Tréner rakúskej futbalovej reprezentácie Marcel Koller, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Kapitán rakúskej reprezentácie Julian Baumgartlinger chce potešiť fanúšikov víťazstvom.

Viedeň 14. novembra (TASR) - Tréner rakúskej futbalovej reprezentácie Marcel Koller považuje utorňajší prípravný duel so Slovenskom vo Viedni za veľmi dôležitý, aby sa národný tím rozlúčil s kalendárnym rokom víťazstvom. Jeho zverenci si túžia aspoň čiastočne napraviť chuť po domácej prehre s Írskom v kvalifikácii MS 2018.

"Je to pre nás dôležitý zápas. Po roku, ktorý nie vždy išiel podľa našich predstáv, chceme fanúšikom doma i pri obrazovkách ukázať, že dokážeme uhrať dobrý výsledok. Rok chceme ukončiť na pozitívnej vlne," povedal Koller na pondelňajšej predzápasovej tlačovej konferencii. "Dva, dva a pol roka sme sa snažili tomuto mužstvu vtlačiť naše predstavy a hoci v utorok dostanú šancu aj ďalší hráči, myšlienku príliš meniť nemôžeme. Na to, aby sme v národnom tíme niečím novým prekvapili, potrebujeme čas."

Kapitán rakúskej reprezentácie Julian Baumgartlinger chce potešiť fanúšikov víťazstvom: "Tento zápas je pre nás šanca, aby sme išli do budúceho roka s dobrým pocitom. Po prehre s Írskom sme sa v kabíne veľa rozprávali a pokúsime sa ten duel hodiť za hlavu. Ale nemôžeme teraz celý náš systém postaviť na hlavu, to by nebol dobrý prístup. Súpera už asi ničím novým neprekvapíme a ten sa nám bude snažiť čo najviac znepríjemniť život. Ale chceme ísť naďalej našou cestou."

Utorňajší zápas je na programe o 20.45 h na Štadióne Ernsta Happela vo Viedni. Slováci nastúpia bez viacerých tradičných opôr, ktorým tréner Ján Kozák vzhľadom na nahustený zápasový program a veľkú vyťaženosť doprial voľno. Duel povedú holandskí rozhodcovia na čele s hlavným Kevinom Blomom. V priamom prenose ho prinesie televízia JOJ Plus.